1. marvel’ın evreninde, iron man tony stark’ın kankası, James “rhodey” rhodes’un lakabı. tony stark’ın onun için tasarladığı zırhı kullanır. elektromanyetik dalga dahil, akla gelebilecek her türlü silaha sahip olan zırh sayesinde, mach 2’yle uçar. çizgi romanda ilk 1979'da iron man 118'de okuyucunun karşına çıkmış.

    çizgi romanlarda, helikopteri viet cong tarafından düşürüldükten sonra, ormanda mahsur kalır ve esir kampından kaçmış tony stark’la öyle tanışırlar. ikili düşmanın elinden birlikte kurtulur ve rhodey, hem stark’ın en yakın arkadaşlarından biri, hem şahsi pilotu, hem de şirketin havacılık bölümün başı olur.

    marvel sinema evrenindeyse, ikilinin ilk karşılaşmasını hiç görmüyoruz. zaten hikaye filmlerde çok değişiyor. tony stark afganistan'da esir düşüyor ve ilk iron man zırhını yapıyor. bu arada rhodey çoktan arkadaşı ve hava kuvvetlerinde madalyalı bir asker. rhodey, ikinci iron man filminde war machine zırhına kavuşuyor.

    filmlerde rhodes'u ilk iron man filminde terrance howard canlandırdıysa, war machine daha doğmamıştı. war machine'i beyaz perdede ilk izlediğimizde rolü ve rhodey’yi don cheadle canlandırıyordu.

mesaj gönder