• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.02)
reservoir dogs - quentin tarantino
bir grup suçlu, bir mücevher deposunu soyarlar. polis o kadar çabuk peşlerine düşerki aralarında bir muhbir olduğundan şüphelenirler.
  1. tarantino, genelde erkek dünyası filmlerini çekiyor.
    filmlerinde bolca testesteron bulunmakta.
    bolca kan, küfür, sertlik.. sansürsüzce önümüze geliyor. oldukça cinsiyetçi ve ırkçı bir dili olduğunu da söyleyelim filmin.

    diğer filmlerinden örneğin; kill bill, jackie brown, death profta ekranda kadınlar görünse de filmleri tamamı ile ''erkek'' filmleridir.
    rezaruvar köpekleri de bu filmlerinden ilki ve ekranda kadın yok, bolcana erkek var.
    bu bir soygun filmi olmasına rağmen, filmde soygun sahnesi olmamasının altını çizelim.
    köstebek turuncu, soyguncuların arasına girebilmek için, tuvalet hikayesi anlatmıştı, olay tuvalete benzer bir depoda geçiyor.
    bu depoda köpekler birbirlerini parçalıyor.
    tarantino bir röpartajında, stanley kübrick‘in the killing'ini sevdiğini söylemiştir. filmi 25 günde yazmış, 35 günde çekmiş.

    çok kanlı bir film olduğunu düşünüyorum, o kulak kesme sahnesine gerek yoktu bence, sonuçta bu bir psikopat filmi değildi.
    filmin en sevdiğim sahnesi, mr beyazın, turuncuyu korumak için herşeyi yapmasına rağmen, polis olduğunu öğrendiğinde kafasına silah dayayıp, gözünü kırpmadan sıkması, oldu. neden? çünkü erkek adam öyle yapar. meeeen!!!
    hangi renk olmak isterdin diye sorarsanız. kahverengi olmak isterdim. bu kanlı hesaplaşmanın içine düşmeden, ölüp kurtulmuşumdur.
    bulutların ardından onların birbirini parçalamasını izliyorumdur. ^:kameranın ardından filmi yönetiyorumdur. ^

mesaj gönder