1. yerli ve milli vegan içecek markası. boyner'lerin kızları ayşe ve elif tarafından yapılmış. içinde yapay aroma ve koruyucu yokmuş.

    gerçi sadece içecek değil, fındık badem vs gibi ezmeleri de var. yeni de peynir çıkarttılar.

    bu tür şeylere meraklı olanlar bilirler, piyasada fazla çeşit yoktur. en azından içecek konusunda. avrupa'dan gelen rakibi var; alpro. fiyat olarak alpro çok daha pahalı ve içeriğinde koruyucular falan var. gerçi b12 takviyesi de var alpro'nun. fomilk'te yok. şeker miktarı da fomilk'te çok daha az. bu ayrı bir artı benim için.

    neyse, her türlü ota boka intoleransı olan biri olarak, süte karşı intoleransımın da gelişmesi an meselesiydi. 2021 öyle bir "güzellik" kattı hayatıma. fomilk'e dadandım en son. en azından kahveye, yulaf ezmesine koyayım da bir tat katsın, yumuşatsın diye. ama olmuyor anacım, karton tadı alıyorum hepsinden. alpro öyle değil. fındığın, hindistan cevizinin tadını alıyorsun. tek başına içilecek gibi değil yani. gerçi kazık kadar insan olmuşuz niye tek başına bir bardak vegan süt içeriz bilmiyorum.

    gel gelelim peynire... bu laktoz tatsızlığı başlayınca kendim laktozsuz sütten lor peyniri yaptım ama yine de midemi rahatsız etti. bu yüzden fomilk'in peynirlerini görünce heyecanlandım. reklamında böyle eritmişler koyu sarı peyniri tostun içinden akmış, ağzımın suyu aktı. koşa koşa cheddar peynirinden aldım. eve geldim, bir parça ağzıma attım, dişlerimi geçirmemle tükürmem bir oldu.

    yarabbi bu ne berbat bir tat... neyse, almışız küçük bir teker yapacak bir şey yok. belki eriyip pişince daha iyi olur dedim. ertesi gün bir ekmekle tost yapayım dedim. (en azından ekmek boşa gitmesin diye bir ekmekle denedim)

    güzel eridi, eh tat da fena değil. içine belki başka şeyler eklenirse, jambon salam, hindi füme falan bir şeye benzeyebilir. ama bu kadar atraksiyona değer mi?
    şahsi fikrim değmez yönünde...

    evet, yerli ve milli markamız fomilk'le maceralarım böyleydi.

    incelemek isteyenler buraya buyurabilir.
    https://www.fomilk.com/tr/index

mesaj gönder