1. çevremizde bolca olan insan güruhudur efenim. şimdi bu insanlar her hafta kitap alırlar fakat ne hikmettir bir türlü okumazlar.

    bir akrabam var kendi adına açtığı sayfada kendi yazdığı şiirleri yayınlar ve her hafta 3-4 tane kitap satın alıp kitapları sayfasında yayınlar. çoğu zaman popüler kültürün ön plana çıkardığı kitapları satın alır ve zaman zaman kütüphanesinin fotoğrafını atar. çeşitli ayraçları...

    başka bir arkadaşım instagram hesabında satın aldığı kitapları başka bir eşya ile olan bütünlüğünü paylaşır. kitap muhabbetlerinde genelde "o kitap bende var ama henüz okumadım" şeklinde cevaplar verir.

    bambaşka bir arkadaşım d&r'da kitap bakınır ve kapağı güzel olan kitapları alır.

    yani sözlük anlayacağınız kitaba para verip okumayan insanlar var maalesef. entel bir havası olduğu için midir yoksa kitabı iyi bir fotoğraf malzemesi olarak kullanmayı amaçladığı için midir bilinmez ama şu bir gerçek ki çok okuyan insan olgunluğu böyle reklam şeyleriyle uğraşmaz, kitaba olan değerini okuyarak verir. zamanında imkanlar azdı kitaplar çok okunurdu şimdi ise imkanlar fazla kitaplar az okunuyor.hoş bazen aldığımız kitapları bir türlü vakit bulamayıp okuduğumuz zamanlar oluyor ama el insaf bir tane okumaz mı insan aldığı kitaplardan. hiç merak etmez mi? neyse sakinim.

    burada bahsetmek istediğim ilgisi, alışkanlığı olmadığı halde kendini o şekilde gösteren insanların yaptığı yanlışlık. yoksa ben bu şekil giyinirim, o bayan şu şekil giyinir.

mesaj gönder