1. bugünkü açtığım başlıktan sonra, bu başlığa eş değer yorum tutulup yorumda bulunulmuş, diğer sözlüklerden başlık taşınması olarak algılanmış. ama şunu gözden kaçırıyoruz, bazı başlıklar vardır külttür. yani bunu hangi sözlüğe koyarsan koy olmalıdır. sinemada ele alınan konular gibi, ama onu izlettiren, sözlükte de altına yorum yaptıran kült olmasıdır ki, bugünkü açılan ' düşün ki bunu o okuyor' başlığı da dahildir.

    aynı şekilde 'sözlük nick'lerinden meslek tahmini yapmak' ve 'sözlük nick'lerinden tip tahmini yapmak'ı da ben açtım ama onlara, aynı başlıklar denilip burun kıvırlmadı, sözlükte bu zamana en fazla yorum yapılan başlıklar oldu.

    kaldı ki, ' sözlük nick'lerinden tip tahmini yapmak' da aynı durum olmuştu, burun kıvrılmış, sonra ben altına yorumu yazınca bir tane, döküldü tüm yazarlar. yoksa günlük gündem olan konuları burayı taşımaya ben de karşıyım, misal olarak 'kadınların sekse ihtiyaç duymaması' gibi.

    uzun lafın kısası genelde sözlükteki yazarla biraz tedirgin, belki bu da yaş ortalamasından kaynaklanıyor. yani aman şu başlığa yazarsam, fularım düşer gibi. bu da samimi gelmiyor. sözlük zaten diğer sözlüklere nazaran oldukça, kültür ağı formatında, bu güzel bir şey ama samimi olmak daha güzel bir şey bence. öğrenmekten korkmamayı öğrenmek de güzel şey. bunu ifade etme isteğim de, bunları sorun yapıyor olmamdan kaynaklı değil. iki başlıkta aynı tribi görünce komik geldi doğrusu, yoksa amaç kafa dağıtırken, bir şeyler öğrenmek, katmak hatta dergi gibi güzel işler yapmak. ama dedim ya samimiyet daha güzeli.

mesaj gönder