• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.50)
aşkın metafiziği - arthur schopenhauer
"bir böceğin belli bir çiçeği, meyveyi, gübreyi, eti ya da ichneumonidae'lerin (asalak arıların) sırf yumurtalarını bırakmak için yabancı bir böcek larvasını arayıp buna ulaşmak için ne çaba ne de tehlikeden kaçmazken gösterdikleri özen, gayret ve katlandıkları sıkıntı; bir erkeğin cinsel tatmin için belirli, kendisine bireysel yönden hitap eden yapısal özellikleriyle bir kadını özenle seçmesinde ve amacına ulaşmak için kimi zaman akıl almayacak bir budalalık yaparak mutluluğunu bile göz ardı edip bu kadınla evlenmesi ya da parasını tehlikeye atarak onurunu, haysiyetini beş paralık eden aşk serüvenlerine girmesi, hatta kimi zaman amacına ulaşmak için işi zina yapma ve ırza geçme gibi suçlara kadar vardırmasındaki sıkıntılara çok benzemektedir. bütün bunlar sadece bireyin pahasına olsa da, doğanın o her yerdeki bağımsız iradesine uygun olarak, amaca en uygun şekilde türe hizmet etmeye yöneliktir". -arthur schopenhauer-
  1. tespitleri doğru ancak değişen koşullara göre yeniden yorumlanması gereken soyut olan duyguları somutlaştırdığı için acımasız gelebilecek eser.
    insanın bilinçli davranışlarının bilinçdışının süzgeçten geçirilmiş hali olduğunu düşündüğümüzde ilk olarak hayır ben o olduğu için seviyorum tamam mı çıkışımızın yerini bilinçdışım neden onu seçti sorusunun almasıyla anlaşılabilir ancak.
    zamana göre yeniden düzenlenmesi gerekliliğini kadının toplumda güçlenen konumuna bağlıyorum. kusursuz döle ulaşmak için eksikliklerimi örtecek ve baskın genimle benim kusurlarını örtebileceğim bir erkek kadar benim ilerleyişime katkıda bulunabilecek ya da bunu baskılamayacak partner seçimi de önem kazanıyor.artık kadın güvenli büyüme ortamı kadar sahip olduğu meziyetleri arttırıp iletebileceği bir üreme ortamını da üstün görüyor çünkü günümüz koşullarında güvenli ortam geniş omuzlarla sağlanmıyor.
    ayrıca çocuk sahibi olma yaşının artması ve insanların belli hedefleri gerçekleştirdikten sonraya ertelemesi ile kendi yolunda seninle beraber ilerleyip o noktaya hızla ulaşabileceğin partner adayları daha ilgi çekici olabiliyor.kısacası masaya koyabileceğin şeyler eşitlendikçe güç arayışı kadar güçlenmene destek de önem kazanıyor.ayrıca kadın erkek ilişkilerinin daha komplike ilerlediği günümüzde ilk seçimlerimizi bilinçdışımız yapsa da tartacak daha çok vakit ve ulaşabilecek daha çok seçenek olması seçim şeklini tamamen değiştirebiliyor.
    .o zaman devreye hayatımın hangi noktasındayım ve bana nasıl davranılmasına ihtiyacım var gibi daha kısa vadeli sorular dürtüler üzerinde belirleyici olabiliyor.yine de dna'nın zıttını seçmen ve bilimum bilimsel çalışmalar da aşkın metafiziğindeki tezleri doğrulamaya devam ediyor.
    bir arkadaşımla konuyu tartışırken güçsüz organları ile güçlü organlarının tamamen zıt olduğu benzer iki kişiye aşık olduğunu keşfetmiştik.güçsüz ciğer güçlü ciğer,güçlü mide güçsüz mide gibi bilinçdışımızda gerçekten neler oluyor?

mesaj gönder