• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.59)
beyaz gemi - cengiz aytmatov
masalla gerçeği birleştiren bir eserdir. geçmişi temsil eden dede ile geleceği temsil eden çocuk arasında dramatik bir ilişki kurarak insan duygu ve düşüncelerine kendine has yorumlar getirilir. adı eserde hiç geçmeyen çocuğun saf ve temiz dünyasından, hayatın acı ve çıplak gerçeğine uzanan bir roman kurgusu meydana çıkarılır. aytmatov'un, edebiyat âleminde geniş akisler uyandıran, uzun yıllar tartışılan, verilmek istenen mesajla yaratılan tiplerin büyük bir uyum sağladığı eserlerinden biridir. (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)
  1. acımasız bir kitap. kötülük bu kadar yalın anlatılır mı arkadaş. bu urazkul denilen adam sadece kötü mü? karısından nefret eden, kayın babasından nefret eden , yetim bir çocuktan nefret eden, akmarallardan nefret eden, her şeyden nefret eden. sadece kötü ve bunun dışında başka bir şey olmayan insan olur mu? bir de iyiler neden ezik , korkak.
    merhaba beyaz gemi benim gelen...
    haaa son olarak leyla ile mecnun dizisindeki ismail abi bu romandaki çocuktan esinlenmiştir. ikisi de hiç gelmeyecek bir gemiyi ümitle bekler.

mesaj gönder