• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (6.71)
yüksek topuklar - murathan mungan
bu hacimli kitap orta yaşın kıyısındaki yalnız bir kadının 5 yaşında bir kız çocuğuyla başbaşa geçirdiği beş günde geçiyor. kolay üstesinden gelinmiş bir zaman dilimi değil ama. adeta minyatür bir günümüz kadın prototipi olan minik tuğde ile yaşadıkları roman kahramanı açısından zengin ama ıstıraplı bir deneyime dönüşüyor ilerleyen sayfalarda.
yüksek topuklar, murathan mungan’dan istanbul, özellikle de beyoğlu ekseninde gezinen uzun bir gözlem ve deneyim kılavuzu olarak okunabilir.
  1. askerdeyken okuduğum kitaplardan biri. ağır okumalardan sıkılıp daha rahat bir şey okuyayım diyenlere tavsiye edilir. beyaz yakalı nermin adlı bir kadına bir arkadaşının beş yaşındaki kızı tuğde'yi beş günlüğüne bakması için bırakması sonucu yaşanan olaylar üzerine kuruludur. mungan'ın özellikle kadınlar hakkındaki çok iyi gözlemlerinin hakkını vermek gerekir. kimi kadınlar mungan'ı kadınları çok sığ bir bakış açısıyla ele almış diye eleştirirken kimileri de tespitlerin genelde çok gerçek ve samimi olduğunu kabul etmişlerdir.

    çok bilmiş tuğde, bizim karizmatik oğlan alper kamu'yu bile çileden çıkartabilir.

mesaj gönder