1. dün kampüste baktığımız köpeğin durumu ağırken gelip bakan sağolsun bütün gece başından ayrılmayan veterinerden öğrendim. hasta veya yaralı bir sokak hayvanı getirdiğinizde -işlem çok zor değilse eğer- veterinerlerin geneli ücret almıyormuş.
    ancak işlem zor ve uzunsa-çok ilaç kullanılıyorsa da toplam tutarın yarısı alınıyormuş. bunu bilmiyordum. belki aklınızda kalır diye yazmak istedim.

    ayrıca doğruluğundan emin değilim ve hatta bilen biri bilgilendirirse sevinirim; duyduğuma göre aracınızla bir sokak hayvanına çarptığınızda veterinere götürürseniz masrafı sigorta ödüyormuş.
    umarım bu da doğrudur.

    *edit!!!!
    bu konuda şöyle bir yazı buldum. sokak hayvanları- kasko ödemesi

    alıntı ve konunun özeti: Aracınızla çarptığınız kedi veya köpek sahipli, aşılı, kimlikli ve şahsa ait olmalıymış, belli bir oranda masraf karşılanıyormuş. Çarptığınız kedi veya köpeğin maddi bir değeri olmalıymış.Sokak köpekleri kapsam dışı.

    Daha da açmak gerekirse. Bu kapsama bir kere sokak kedi ve köpekleri girmiyormuş. Küpeli belediye tarafından aşılanmışta olsa sokak köpekleri ve kedileri bu kapsamda değillermiş yani.

    Ayrıca diyelim ki siz bir sokak köpeğini sahiplendiniz. Yani yukarıda yazdığım şahıs köpeği oldu. Yine de """"cins olmadığı, bir maddi değer karşılığı olmadığı için"""" bu kapsama alınmıyormuş.
    Arabanızla çarptığınız köpek safkan şecereli, maddi değeri olan, sahipli, aşılı, kimlikli bir köpekse ancak o zaman kaskonuz veteriner ücretini ödüyor. Fakat o da sadece belli bir miktara kadar.

    """"cins olmadığı, bir maddi değer karşılığı olmadığı için"""" bu cümle içimi çok acıttı.

mesaj gönder