1. ırak şam islam devleti eski adı şimdiki adı ise islam devleti olan kalleşler sürüsü. öncelikle bunlar yüzünden islama saldıranlar tamamiyle embesil ki birçok ekşici öyle :)

    neyse bunlar hakkındaki görüşlerimi anlatayım ırak-suriye siyasetini çok yakından takip etmeyen insanlar için şerefsiz ana akım medyanın yalanları dışında bir kaynak olsun.

    bir müslüman olarak herhangi bir olayın arkasında abd, israil var demek bana göre ciddi bir eziklik ve geri kalmışlığın göstergesi ancak bu adamların bir proje olduğuna yada bu kadar palazlandırılmasının bir proje olduğuna adım kadar eminim. neden eminim, çünkü bu adamlar klasik 'cihatçılar' gibi takılmıyorlar, yanlış bilmiyorsam şu ana kadar direkt islam adını kullanan bir oluşum olmadı taliban, el-kaide, boko haram gibi amaçlarına yönelik isim kullandılar ama bunlar direk islam devleti diyorlar kendilerine.
    örgüte katılanlardan bahsetmek istiyorum örgütün kuruluşu 2000li yılların başına kadar gidiyor, örgütün kurucuları ve belkemiği saddam'ın subayları ve ıraklı sünniler. saddam'ın subayları baas ideolojisini benimseyen ırkçı diktacı bir grup ıraklı sünniler ise çaresizlikten katılıyorlar. amerika ırak'a girdiğinde ıraklılara akla hayale gelmeyecek pislikler yaptı şuanda ışid videolarında izlediklerimizin aynısını tecavüzler katliamlar. ve işgal sonrası ırakta sünniler yalnız ve korumasız kaldılar, amerikadan sonra bu kez şiiler sünnilere zulme başladı, ırak'ı biraz anlatmak gerekirse adınız ömer olduğu için işkence görebilir ve öldürülebilirsiniz, şiiler tarafından. diğer yandan ise kuzeyde kürtler iyice güçleniyor, şiiler abd, iran desteğiyle güçleniyor, sünniler ise bir başına bu durum ışid'in yükselişini ve omurgasını oluşturdu çünkü sünniler de refleks olarak kendilerini korumak istedi ki sırf bu yüzden ileride çok daha kötü duruma düşecekler.

    ışid saflarında savaşan suriyeli sayısı çok çok az sizlere terörist cihatçı diye yutturulan diğer muhalif oluşumlarda ise suriyeli sayısı %90larda.

    ışid yüzünden ırak ve suriyedeki müslümanlar ve masum siviller çok zarar görüyor ve görecek. şu sıralar da türkiyeyi suriye bataklığına çekmeye çalışıyorlar umarım devlet bu salaklığı yapmaz ama ışid'in muhaliflerle olan cephelerini obüslerimizle uçaklarımızla vurursak çok iyi olur. neyse umarım bu şerefsiz örgüt daha fazla kürtlerin, batının ve şiilerin ekmeğine yağ sürmeden yok olur.

mesaj gönder