1. kendi bölümüm beslenme diyetetikten yola çıkarak biraz da sağlık bilimleri için konuşuyorum;

    -bölüm ne olursa olsun kesinlikle köklü bir üniversiteyi zorlayın. yeni açılan üniversiteler, üniversitelerde yeni açılan bölümler her zaman risktir. deneme tahtası olursunuz. doğru düzgün hoca yoksa eğitiminiz de etkili olmaz. tek profesör 2 yardımcı doçent 3-5 asistanla üniversite eğitimini tamamlamak zorunda kalırsınız. anlamak yerine ezberlemek zorunda kalırsınız ki bu sınıf geçmek ve mezun olmak dışında, pratikte hiçbir işinize yaramaz.

    - hocasızlıktan, 1 yıllık mezun diyetisyenin beslenme biyokimyası dersi verdiği üniversiteler var malesef. (ki bizim bölümün temel ve en ağır dersidir)

    - hastanesi olmayan, ya da yapım aşamasında olan üniversitelerde sağlık bölümleri tercih etmemeye çalışın, kendi hastanesi varsa her şey ders gibi olur. aktif rol alırsınız ve uzun süre staj yaparsınız. diğer türlü, etraftaki çeşitli hastanelere gönderildiğinizde sadece gözlem yapma şansınız olur, özellikle özel hastanelerde hastaya bir cümle etmenize bile fırsat verilmez.

    -staj imkanlarını iyi araştırın. sağlık bilimlerinin yarısı staj demek. hastayla birebir görüşmeniz gerekiyor ve ne kadar çeşitli hasta- hastalık görürseniz o kadar iyi.
    ben 1 dönem boyunca çocuk hastanesinde staj yaparken başka üniversitelerde sadece 3 gün çocuk hasta görerek mezun olanlar da vardı.

    -bunu söylemek belki ülkenin durumu acı ama. iş başvurularında etikete çok önem veriliyor. bazı üniversite isimlerini söylediğinizde üst sıraya tırmanıyorsunuz. o yuzden mümün olduğunca böyle bir üniversiteye gitmeye çalışın.

    allah yolunuzu açık etsin.
    soru varsa, yardımcı olabileceğim bir şey varsa elimden geleni yaparım.aklınızda olsun.

mesaj gönder