• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.59)
siyah kan - jean-christophe grange
güneydoğu asya'da, yengeç dönencesi ile ekvator çizgisi arasında bir yerlerde bir yol vardır. siyah kanla çizilmiş bir yol. korkunun ve ölümün hakim olduğu bir yol.
paris. ilk temas. kuala lumpur. hayat yolu. uçuşan ve çoğalan. sonsuzluğun işaretleri. kamboçya. bal ve fresk. tayland. arınma odası. dünyadan soyutlanmış bu mekanda neler olduğunu anlayacaksınız! bangkok. gerçeğin rengi aynı zamanda yalanın da rengi'dir! ve paris. her şey sona ermedi, yeni başlıyor.
çabuk saklan, baba geliyor!
  1. usta yazardan son derece güzel bir polisiye roman daha. marc dupeyrat, çocukluk arkadaşı ve eşinin öldürülmesinden sonra yaşadığı travmalar yüzünden müzisyenliği ve gazeteciliği bırakıp önce paparazzi, sonra da ölüm gazetecisi olmuş biridir. jacques reverdi ise eski bit dünya serbest dalış şampiyonu ve kadınları öldüren bir katildir. malezya'da yakalanan reverdi kimse ile görüşmemektedir ancak marc, sahte bir kimlik ve arkadaşının yanında çalışan hatica adlı bir mankenin fotoğrafı ile ilişki kurar ve reverdi'nin verdiği ipuçları ile hikayenin büyük kısmını çözer. ülkesine kaçar ve siyah kan adında bir kitap yazar, bu arada hatica da meşhur olmuştur. ancak reverdi ihaneti affetmeyecek biridir ve peşine düşmüştür. bir saldırıyı atlatırlar ve marc tekrar komaya girer. acaba reverdi ölmüş müdür? marc zannedildiği gibi masum biri midir? marc ve hatica bu işten sağ salim kurtulabilecek midir? soluksuz okunan bir roman.

mesaj gönder