1. interkatif kültür ağının adına ve şanına yakışır bir düşünce. başlamış olması da son derece sevindirici.

    kitap seçimi konusunda benim de bir önerim var.

    seçilecek kitabı bir katılımcının seçmesi yerine, bu başlığı takip eden her yazarın oylarıyla daha demokratik yöntemlerle belirleyebiliriz. bunun için bize ilk olarak bir gönüllü kahraman gerekiyor. buradan bakınca bir sey demek istemiyorum bu düşüncenin mihmandarı olarak en uygun kahraman adayı gibi görünüyor. kitap seçimi ve sonrası için sistem şöyle işleyecek. madde madde anlatmaya çalışayım.

    1. eş zamanlı okunacak kitap için bir kitap önerisi olan yazar, bir sey demek istemiyorum'a özel mesaj yoluyla kitabın adını, yazarını ve yayınevini bildirerek oylamaya konulmasını talep eder.
    2. bir sey demek istemiyorum, straw poll gibi bir sitede gelen önerileri oylamaya sunar.
    3. oylama bir gün süreyle yapılabilir.
    4. yazarların oylarına göre okunması en çok istenilen iki veya üç kitap arasında yeni bir oylama yapılır.
    5. yeni oylama da bir gün süreyle yazarlarca oylandıktan sonra belirlenecek tarihe kadar okunacak kitabın adı belirlenmiş olur.
    6. belirlenen tarihe kadar kitap okunduktan sonra kitabın ve yazarının youreads'deki başlığı altında yazarlar düşüncelerini, kitap hakkındaki görüşlerini belirtirler.
    7. onlar erer muradına, biz çıkarız kerevetine.

    bir öneriydi. gönüllü kahramanımızın adı da değişebilir, önerilen sistemin kendisi de. ancak, kitap okuma isteği ve çabası değişmesin yeter.

mesaj gönder