1. yayınlanan istatistikleri (bkz: youreads gelişim istatistikleri) ile umudumuzu taze tutmaya devam eden interaktif kültür ağı.

    bilenler biliyor youreads'in gelişim evresinde yönetim-kullanıcı kaynaklı bazı problemler yaşandı ve bitti. bu süreçte hiçbir kullanıcı yönetim kararıyla üyelikten çıkarılmadı. ancak bazı kullanıcılar "bizim üyeliğimizi silin gidiyoruz" dediler. ama gitmediler ve maalesef azalarak da bitmediler. nasıl bir kafa ve ruh halidir ki insanlar beğenmediği bir ortamda, gidiyoruz üyeliğimizi silin demelerine rağmen, farklı farklı kullanıcı isimleri alarak bulunmaya devam etmek istesin? işin daha garip tarafı bu arkadaşların herkesi kör alemi sersem sanarak komik duruma düştüklerinin farkına varamamaları.

    bu arkadaşları komik duruma düşüren bir diğer husus ise çekirdekçi karaktere sahip olmaları. nedir ki çekirdekçilik? bu modellere her yerde her zaman rastlarız. misal sokakta kavga olur elinde çekirdek kavgayı izler, yetmezmiş gibi vur vur alttan vursana abicim ya der. misal trafik kazası yaparsınız elinde çekirdek ileri sürüş uzmanı gibi gelir sana anlatır, abicim ne yaptın ya orada vitesi düşürecektin oldu mu şimdi der. velhasılı affedersiniz ama her boku bildiklerini zannederler ve bu sebeple aslında hiçbir şey bilmezler ve içinde bulundukları topluma/topluluğa zerre faydaları yoktur.

    bu çekirdekçiler her şeyi bilir ya, internetten de anlar, dergi yayıncılığından da anlar, kabzımallık ise zaten bunların ortak özelliğidir. çekirdekçiler bazı ortamları ve kişileri sevmeseler de tırnaklarını yiyerek o kişi ve ortamı izlemekten de geri durmaz. halbuki tırnaklarına yazık edeceklerine kişileri engellemeye, ortama girmemeye kafaları basmaz. ama sezar'ın hakkı sezar'a; zerre katkılarının bulunmadığı bir ortamda dikkate alınmayacaklarını bilirler, altıncı hisleri de kuvvetlidir.

    küçük-büyük toplulukların kanayan yarasıdır çekirdekçiler. çekirdekçilerin azalarak bitmesini istiyorum lakin kısa-orta vadede bitmeyeceklerini hissediyorum. bu başlık altında çekirdekçilerden bahsetmek istemiyordum ama televizyon kumandasının pili bitince yazmak istedim. sürç-i lisan ettiysem affola.

mesaj gönder