1. isim değişikliği gündeme geldiğinde düşünülmesi gereken bazı konular var. bunların ilki, 6 aydır yapılan google-seo tanıtım çalışmaları. isim değişikliği olduğununda sıfırlanacağını göze almamız gerekiyor. ayrıca bütün forum, sözlük ve sosyal medya sitelerinde "youreads" olarak biliniyoruz. uzun vadeli tanıtım çalışmaları da boşa çıkmış olacak. kısacası konu gündeme geldiğinde sıfırdan başlayacağımızı unutmamak gerek.

    bir diğer konu sitenin haleti ruhiyesini ifade edecek ismin belirlenmesi, bu ismin akılda kalıcı olması, binlerce kitap-film-müzik sitesinden kendini ayırabiliyor olması ve bu isme ait domain'in daha önceden alınmamış olması gerekiyor.

    site goodreads, youtube, imdb gibi film, kitap, müzik sitelerinin sözlük konseptine yedirilmiş hali olduğu için "youreads" ismi bu konularda az çok çağrışım yapabiliyor. bu şekilde belli bir bilinirlik yakalanmış durumda.

    bunları göze alıp değişime gitmek yine de basit bir iş değil. youreads kullanıcılarının büyük çoğunluğunun bu fikre nasıl baktığı, gerek görüp görmediği, tanıtım konusunda geriye gitme riskini isteyip istemediği net şekilde bilinebilmeli.

    en azından bu konuyu tüm detaylar hesaba katılarak alternatif isimlerle birlikte anket açarak tartışmak daha sağlıklı olabilir.

    edit: görüldüğü üzere hem istenmiyor hem mümkün değil.
    abi

mesaj gönder