1. facebook'da şöyle bir yorum okudum az evvel, uzak tanıdıklarımdan birine ait - spoiler ibaresi koyuyorum ki okuyacaklarınız ağır/saçma/kan dondurucu/üzücü/acınacak/hak verilecek, her neyse işte, gelmeden dikkatli olun diye :

    !---- spoiler ----!

    ''bir arkadaşım vardı az evvel kendisi adapazarı hdp başkan adayı lakin kendi de bildiği gibi ordan ona ekmek cikmayacagini .... her sene giriyor her sene azbucuk oyla oyalaniyor bir paylaşım yapmış oglunuzu askere göndermeyin silahlanma falan filan zart zurt bende söyle yorum yazdım seve seve yaptım bir daha olsa bir daha yaparım diye beni arkadas listesinden çıkartmış ama bu bana şunu hatırlattı ağır romandan bir sahne gaftici fethi mahalleye sesleniyor yeni dergi tanıtımı ni yapıyor üç kagitcinin tekidir kendisi konusu da su oğlunuzu ibne olmaktan nasil kurtarirsiniz ( oynama evladim)''

    !---- spoiler ----!

    türkçe kullanımını es geçiyorum, olur ya bir hiddetle yazmış gencimiz, elleri titrek. kontrol etme ya da tartma aşamasını es geçmiş diyorum. kendisinin sağlam bir black metal dinleyicisi olduğunu da eklemeliyim, hala öylemidir bilemiyorum gerçi geçmiş zaman. nasyonal sosyalist olmak bunu mu gerektirir? aslında, evet. ama o ideolojiyi de ne kadar bildiği belirsiz.

    içerikteki empati yoksunluğundan falan dem vurmanın bir manası yok, kimleri incittiğini, incitebileceğini önemseyecek kadar geliştirememiş o oluşu, belli. önceden olsa kızar, küfürler eder ve hatta deli gibi tartışırdım sanıyorum. ama şimdi fark ettim ki hiçbir manası yok. tekrar tekrar okudum, ağır romanı izleyerek çıkardığı anlamı da okudum. o filmi nasıl izlemiş merak ettim, içi hiç acımış mı acaba izlerken? muhtemelen, hayır. yahut başka şeylere acımıştır içlerimiz. bir de şöyle bir yorum yapılmış: ''aynen kardesim uc bes cakal konusur turk milleti yapar''. kim bu türk/kürt/amerikan/bilmemne milleti? kim bu çakallar? kime, ne yapıyorlar? bu nasıl bir yanılsama? ne tür bir paranoya?

    vicdani ret, eşcinsel hakları, eşitlik falan diyoruz ya hani militarizme karşı safta duruyoruz çünkü biz biliyoruz ki ölüm demek, insan olmamak ve daha birçok şeyin yitirilmesi demek. daha insan haklarını, kendi haklarını, doğdukları, nefes aldıkları için sahip oldukları hakları anlayamayan kimselere ne anlatabilirsiniz?

    umudumu yitiriyorum sevgili interaktif kültür ağı, insanların 'fikirleri' tarafından boğulduğumu hissediyorum.

mesaj gönder