1. yine gündeme gelen hukuk dışı eylem.

    bu ülke hem sağ hem sol partilerinin kapatılmasına şahit oldu. kapatılma işleminin bir sonraki seçime ne kadar etki ettiği ortada. mesela;(hdp öncesindeki partilerin söylemi paralel olduğu için kapatılan partinin yerine gelen parti neredeyse aynı oyu alıyordu. kısacası hdp-dtp.... zincirinden gitmek sağlıklı bir örnek olmazç. o yuzden sadece sağ kanattan örnek veriyorum.)

    refah partisi 95 genel seçimlerinde %21,38 oy aldı.(158 milletvekili). koalisyonla erbakan başbakan oldu. daha sonra 16 ocak 1998 tarihide kapatıldı.

    fazilet partisi 99 genel seçimlerinde %15.41 oy aldı. (111 milletvekili) 7 mayıs 1999 da kapatılma davası açıldı ve kapatıldı.

    yerine saadet partisi açıldı ama söylemleri insanları korkuttuğu için tabanı akp gibi yeni ve dinamik bir partiye kaydı. akp de malum on üç yıldır iktidarda.

    burdan çıkarılacak sonuç belli: parti kapatmakla karşıdaki kitleyi susturamıyorsunuz. daha doğru bir ifadeyle onları ikna edemiyorsunuz. o yüzden hdp'yi kapatmak zaman kaybından ve hukuk ayıbından başka hiç birşey kazandırmaz bize.

mesaj gönder