1. kitabı verirken "ne kadar sürede okursun? geri getirirsin di mi? bak kapağını kırmamaya dikkat et. altını çizebilirsin.ama çok karalama. mavi kalem kullanma ben bu konularda çok hassasım diye daha en başından söylüyorum sonra isteyince darılmasın gücenmesin (darılacaksa baştan darılıp almıyor zaten)
    yakın bir arkadaşım değilse, çok kitap isteyen biri değilse ve kıramayacak gibiysem ya ben sana yenisini alayım hem benden hatıra olur diyorum. biraz tuzlu olabiliyor ama daha rahat oluyorum.

    baktım kitap geri gelmiyor. yüzsüzlüğümü bir doz daha arttırıp benim sende şu şu kitabım vardı unutmadın di mi diye soruyorum. geri geliyor genellikle.

    bunların hepsi yediğim kazıklar sonucu kazandığım yüzsüzlükler.

    zamanında iyi de arkadaşım olan bir vatandaş bütün yaz yazlıktayım kitaplarını alayım da hepsini okurum diyerek kitaplığımın neredeyse 4te 1ini götürdü. abartmıyorum. çeyrek yapar çeyrek. sonra yaz geçti kış geçti bir sonraki yaz geçti gelmedi kitapların biri bile. ben de söyleyemedim. arkadaşlık da bir anda bitti kaldı mı kitaplar onda. bana yaptığı onca şeyi affederim de en çok kitaplarımı vermedi diye içim acıdı.

    çok üzüldüm olum cidden içim gitti. sonra resmen and içtim. kimseye kitap kaptırmaya niyetim yok. baştan ağır konuşuyorum belki ama kusura bakmasınlar.şu hayatta üzerine titrediğim bir kitaplarım var o kadar da olsun bence.

    kitaplığımı halk kütüphanesi gibi kullanan arkadaşlarım da var. gelip alır bittiği gibi getirir bir de içine kuru çiçek, kitap ayracı bırakırlar, post itle kitap yorumu yazarlar.
    yazarına imzalatıp getiren bile var. o güzel insanlar benim canımdır. her zaman kredileri vardır.^:öperim^

mesaj gönder