1. kişinin uykusunda rüyada olduğunun bilincinde olması durumudur. rüyadaki soyut dünya ile gerçek hayat arasında birçok farklılıklar vardır ve bunları farkettiğiniz anda -eğer korkuya kapılıp uyanmazsanız- rüyanızın kontrolünü ele geçirebilirsiniz.
    bunun için öncelikle rüyalarınızı sadece olay akışı olarak değil bütün ayrıntılarıyla hatırlayabilmeniz gerekir. o gecenin hemen sabahında bütün detaylarıyla not alacağınız bir rüya defterinizin olması hem artık rüyalarınızı daha iyi hatırlayabilmenizi hem de rüyada bilinçli hale gelebilmenizi kolaylaştırır. ayrıca günlük hayatta kendinize sık sık "şu an rüyada mıyım?" gibi sorular yöneltin ve etrafınızın mantık dışı şeyler arayın. beyin bunu rüyada da yapmayı hatırlar ve rüyadaki mantık dışı nesneleri veya olayları sorgular.
    rüyada olduğunuzu anladıktan sonra uçabilir etrafınızı istediğiniz şekilde dizayn edebilir, istediğiniz kişilerin yanında bulunabilirsiniz. yani bu kısım tamamen hayal gücünüze kalmış dostlar. ondan sonra ister demir leydi ile ister miranda kerr ile tanışın. seneler önce uzun uğraşlar sonunda havada kısa bir ankara turu yapmıştım şiddetle tavsiye edilir ^:swh^

mesaj gönder