• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.90)
kış uykusu - nuri bilge ceylan
aydın (bilginer) emekli bir oyuncudur; aktörlüğü bıraktıktan sonra orta anadolu'da kendi halinde küçük bir otelde çalışarak günlerini geçirir. hayatında ise iki kadın vardır: kendisine her anlamda uzak ve soğuk olan genç karısı nihal (sözen) ve boşanmış olan kız kardeşi necla (akbağ). kışın bastırması ve kar yağışının artması bu küçük taşrada en çok aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder.
  1. filmdeki en iyi karakterlerden biri de imam hamdi'ydi. teşekkürler serhat kılıç bu karakteri bize aktardığın için. imam hamdi, entellektüel beyefendi imajını veren aydın bey'in ikiyüzlülüğünü göstermek adına var olan bir karakter benim için. kendini geliştirmediği için, sarhoş kardeşinin sorumsuzluğunu üstlendiği için arada kızıyordum ona ama aydın'ın ezici, küçümser bakışlarını görünce de ruhum eziliyordu.
    !---- spoiler ----!
    aydın'la ilgili en tiksindiğim sahne, hamdi'nin aydın'dan özür dilemesi için getirdiği ilyas'la oldukları sahneydi.küçücük bir çocuk özür dilemek için ayağına kadar getirilip, el öpmesi için zorlanmakta. bu durumun entellektüel aydın'ı rahatsız etmesi gerekirken aksine onun egosunu bir güzel okşamakta. eli havada öpülmesini beklerken attığı kibirli kahkahalarla aydın artık itici biriydi benim için. işte böyle aydın karakterinin iç yüzünü gösteren hep hamdi oldu. ondan hamdi filmin olmazsa olmazı benim için.

    !---- spoiler ----!.
    severek izledim kış uykusu'nu hatta filmin bitiminde ayakta alkışlayasım geldi.

mesaj gönder