1. bu işi yapan herkesin garip ruh halleri içinde olduğunu gördüğüm sporumsu.

    bunu hala gerçekten sadece spor olarak yapan birileri kaldı mı bilmiyorum. varlarsa da onlardan şimdiden özür diliyorum bu laflarım onlara değil.

    800 tane aynı açıdan çekilmiş kaslı fotoğrafı bulunan instagram sayfaları... garip garip tweetlerin gırla gittiği twitter profilleri... 500 tane fitness grubuna katılınmış facebook'lar... sanki bas bas bağırır gibidir: bakın ben vücut çalışıyorum! günlük yaşamlarında da garip olur bu insanlar. daracık, içi görünen, dekoteli tişörtler, kısa şortlar. her ayrıntıları ile ilgiyi üzerlerine toplamak ister gibi bir halleri vardır. bu insanlar güzel görüneyim kız düşüreyim(*:iğrenç kalıplar)(*:onlar öyle diyorlar) diye vücutlarına etmedik eziyet bırakmazlar. ilaçlar, hormonlar, belli belirsiz gıda takviyeleri...

    sonra 1 ay çalışmayı bırakırlar ve bum! e ne oldu? söndü kaslar. olsun bir daha yaparsınız zaman çok, boldan boldan harcayın. zaten daha kıymetli şeyler için harcamayacaktınız onu.

    etrafım böyle insanlarla doldu artık. popüler kültürün malzemesi oldu çünkü artık. ana akıntı kime güzel derse onu güzel kabul eden, kendisi estetik anlayışı geliştirmekten yoksun insanlar tarafından üretilip tüketilen bir malzeme oldu bu spor. daral geliyor bazen. geçen birisi 1 years of chance diye video yüklemiş. hey allahım dedim. 1 yıl kas yapmasaydın da açıp 2 sayfa ingilizce kitabı okusaydın. şu aptal hataları yapmasaydın (*:1 years -> one year)(*:chance -> change). videodan ayrı başlığından ayrı utandım.

    ayrıca bunlardan iki tanesiyle birlikte asla aynı yere oturmaya gitmeyin. zira 3 saat oturur fitness'tan benchpress'ten deadlift'ten başka bir şey duymazsınız. o gün başınız ağrısın, bağırsaklarınız bozulsun bir şey olsun gitmeyin oraya.

mesaj gönder