1. reklam alınması gayet normal bir durum. adblock kullandığım için başlığı görene kadar fark etmedim ben. zaten göze batan bir yere de koyulmamış. ama burada mesele farklı. bu sitenin günlük tekil kullanıcısı ne kadar ? yüz vardır diye düşünüyorum ben. siz bu insanları uzun süredir belirli bir rutine alıştırdınız , reklamsız ve temiz bir internet sitesi. eğer ki siz bu rutini bir anda bozuyorsanız açıklama yapmak zorundasınız. yani kalkıp " x youreads rado yayını , y youreads radyo yayını " diye başlık açıyorsunuz ve bu size gerekli geliyorsa , siteye reklam aldığınızın duyurusunu da yapmak zorundasınız. iki cümle ile çok basit şekilde açıklanabilir bir durum bu , elbette ki muhalif sesler olacaktı , buna da yönetime yakışan şekilde cevaplar verilirdi.

    yanlış yapıyorsunuz arkadaşlar , " maliyeti sen ödeyeceksen reklam almayalım " , " dikta ediyorsunuz şimdi beğenmiyorsunuz " tadında yorumlar girmemeli yönetici ekibi. bu vizyonsuzluktur. sanırım youreads'in ilk açılışında da bir yönetici " ben bilmem kaç lira para harcadım bu siteye " demiş. ben o dönemde yoktum , yazanların yalancısıyım. bu şekilde youreads gibi bir sitenin kitlesine hakaret etmiş olursunuz. incisözlük gibi bir oluşum bile bu şekilde yöneticilik yapmıyor artık.

    benim görmek istediğim yönetim kendinden emin olmalı. " arkadaşlar sitenin masraflarını kişisel olarak karşılayamıyoruz , bu yüzden bizlere yardımcı olabilmesi için sağ alt köşeye küçük bir reklam aldık " bu kadar , bitti. gerekirse bağış bile yaparım ben , youreads'i seviyorum. her gün düzenli olarak girer bakarım , az yazarım , çok okurum. bu kadar basit konularda bu şekilde uyuşmazlıkları engelleyebilmeniz lazım sizlerin.

    ne diyorduk ? vizyon. hazır yazmaya başlamışken youreads fm konusuna da değinmek istiyorum. tam anlamıyla olmamış arkadaşlar. youreads fm duyurusunu gördüğüm aman çok sevinmiş ve heyecanlanmıştım. düzenli programların olacağı , edebiyat tartışma programlarının olacağı , kültürel bir yayın beklemiştim. şu an ki hali ile tamamen sosyalleşme platformu. ara ara girip bakıyorum , demirbaş dört beş kişi chat bölümünde sürekli muhabbet halinde , arka planda her türden müzik. bir an pink floyd çalırken , bir an türküye dönüyor filan.

    eğer ki siz slogan olarak " interaktif kültür radyosu " derseniz ben bunu sizin misyonunuz olarak kabul ederim ve beklentiye girerim. 2016 senesinde bomba filmler geliyor , bir gün belirleyin bununla ilgili yayın yapın , filmleri tanıtın. kitap incelemeleri yapın. popüler bir kitabı tartışın. üye davet edin o katılsın. ama bu şekilde kral fm den bir farkı yok. ilk yayında sesiniz titresin , utanın. sadece 5 kişi dinlesin. emin olun ikinci ve üçüncü yayın çok daha iyi olacaksınız.

    adını vermek istemediğim bir site bunu çok güzel yapıyor mesela , reklam olarak algınlanmasın. en fazla 30 dinleyiciye ulaştılar ki mükemmel yayınlar yapıyorlar. haftada 2 saat civarı bir süre. kitap önerileri , edebi tartışmalar. işimi yaparken bir yandan arka planda dinliyorum.

    vizyon büyüsün canlarım. sevilen bir internet sitesisiniz. cidden kaliteli insanalar var aranızda buraya emek veren , düşünüp taşınıp yazan. bu tarz ufak konuların büyümesine müsade etmeyin. üslubunuz düzgün , tutumunuz objektif , yaptıklarınız profesyonel olsun. yazarları soğuttuğunuz zaman ne kalıyor youreads'ten geriye ?

mesaj gönder