• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.15)
lolita - vladimir nabokov
"lolita, hayatımın ışığı, kasıklarımın ateşi. günahım, ruhum, lo-li-ta; dilin ucu damaktan dişlere doğru üç basamaklık bir yol alır, üçüncüsünde gelir dişlere dayanır. lo-li-ta"lolita, sayfa 7lolita okuru her zaman sarsacaktır.brian boydlolita'yı okumaya karar verdiğinde, lütfen onun son derece ahlaki bir kitap olduğunu unutma.vladimir nabokov (edmund wilson'a bir mektubundan)
  1. lolita / beyaz irktan dul bir erkeğin itirafları.
    bir kitap düşünün ki baştan sona sizi içine hapseden, mükemmel tasvirlerin olduğu... (bir kızın vücudu erotizm içermeden nasıl bu kadar hayranlıkla ve bambaşka anlatılabilirdi bilemiyorum.) aşk, tutku, sapkınlık bu duyguları iliklerinize kadar hissedebileceğiniz. işte lolita böyle bir kitap.
    bu kitabı okumadan önce ve okuduktan sonra hissedilenler o kadar farklı ki. normalde dolores haze'nin (lolita) tarafında yer almanız gerekirken okuduktan sonra ona sinirlenmeniz, düşmanmışçasına görmeniz ve humbert humbert'ı gerçekten anladığınızı hissetmeniz onun tarafında yer almanız bir yazar başarısı değil de nedir?
    !---- spoiler ----!

    "lolitam benim ona baktım, baktım, şu an, öleceğimi nasıl biliyorsam, o anda da onu bu dünyada görüp göreceğim, ya da başka bir dünyada bulmayı umut edebileceğim her şeyden çok daha fazla sevdiğimi biliyordum."

    !---- spoiler ----!

    !---- spoiler ----!

    "yarın olmaz tabii, yarından sonra da olmaz, ama işte bir gün, günün birinde gelip benimle yaşamayacağına kesinlikle, ama kesinlikle emin misin? bana bu mini minnacık umudu bile versen yepyeni bir tanrı yaratır, yürekler paralayan çığlıklarla yakarırım ona!"

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder