1. internet aleminin vazgeçilmezleridir. yazdıklarını çok büyük keyifle ve eğlenerek okurum. ama artık kaliteli troller türkiye internet aleminde pek kalmadı. sürekli küfür ve hakaret eden , cinsiyetçi yorumlar yapan ve cehaletten beslenen kişilere dönüştüler.

    troll dediğin taraf tutmamalı. örneğin bir konuda iki taraf var. öyle bir yorum yapmalı ki iki tarafı da kızdırabilmeli. eğer bunu yaparken troll olduğunu da hissettirmezse , o profesyonel bir trolldür.

    bununla birlikte zararsız trollerde vardır. olabildiğine ironik yorum yapalar ve sizi güldürürler. 9gag gibi bir ortamda çok fazla karşılaşabilirsiniz. son olarak benim sevmekten utandığım troll türü ise kara mizah yapanlar. genel olarak bir kitlenin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu bir konuda , asla mizah yapılmaması gerektiğini düşündüğü bir konuda ortaya çıkıp , gülümseten aynı zamanda gülümserken kendinden utandıran yorumlar yapanlardır. örnek konular : 9/11 , paul walker , pedobear , suikaste uğramış bir lider vs.

    http://img07.deviantart.net/9609/i/2010/030/7/a/black_humor_by_acfierro.png
    http://hugelolcdn.com/i700/106546.jpg
    http://static.fjcdn.com/pictures/Dont+get+mad+with+my+dark+humor_217c28_3365913.jpg

    gibi gibi işte. bu arada yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. farklı hesaplar açarak kendi yazdıklarını destekleyenler. " çok özledim , neredesin ? " diye mesaj kasanlar. " bu şekilde ağlayacaksanız konuşmayalım " diyenler ve direk kişisel hakaret içeren mesaj atan kişiler trollüğün yüz karasıdır. onların yaptıklarını trollük olarak görmemek lazım ve yazdığınız platform size engelle , görmezden gel , blokla gibi bir seçenek sunuyorsa onu seçmek en mantıklısıdır.

    önemli olan sizi sinirlendirip sinirlendirmemesi değil , önemli olan daha faydalı başka cümleler okuyabileceğiniz bir kaç saniye içerisinde sizlere sıçmık düşünceler sunması.

mesaj gönder