1. insanların çoğunun en iyi futbolcu olarak gördüğü arjantinli futbolcu, sanatçı. kendisi hakkında değerlendirmeme başlamadan önce söylemeliyim ki fc barcelona'yı hiç sevmeyen bir futbolseverim.

    maçları izlemeye 2002'de başladıysam da futbolla ciddi bir şekilde ilgilenmeye 2004 yılında başladım. cristiano ronaldo vs. lionel messi tartışmasında kesin bir tarafım olacak kadar takip ettim her iki ismi de, hayatlarını da bir o kadar takip ettim. bunu yapmamın tek bir sebebi vardı çünkü ileride çocuğum bana "izlediğin en iyi futbolcu kimdi baba?" diye sorarsa ne cevap vereceğimi bilmiyordum. ben bu soruyu anneme sormuştum^:babam futbolu pek sevmezdi enteresan bir şekilde, annem hep daha koyu bir taraftar olmuştur^ ve bana rahatlıkla maradona cevabını vermişti. tüm maçlarını izlemiş zamanında onun, tam bir hayranı imiş.

    onunla beraber izlerim genelde maçları çünkü o da tam bir futbol aşığı. hangi ligde ne maçı olursa olsun sırf futbolcuları ve hocaları analiz etmek için işini gücünü bırakıp benimle maç izler. ben avrupa'da chelsea fc'yi tutarım o fc barcelona'yı tutar. o da benimle takip etti cristiano ronaldo ve messi'nin kariyerlerini haliyle. bana üç dört sene önce lionel messi'yi izlerken maradona'ya kıyasla daha çok etkilendiğini söyledi. ben belki biraz da fc barcelona nefretim yüzünden hep ronaldo taraftarı olmuşumdur. ronaldo'yu kişilik olarak da daha fazla takdir ederim zaten oldum olası, tam bir azim örneği.

    onunla hep bu karşılaştırmayı yaptık yıllarca, ta ki son dünya kupası elemelerinde portekiz - isveç maçını izleyene dek. ikimiz de zlatan ibrahimoviç'i çok beğenerek izleriz ama diğer tarafta da dünya kupası'nda olmasa çok üzüleceğim cristiano ronaldo oynuyor. birinden biri hayallerine veda edecekti ve ikisinin de milli takımı çok da iyi takımlar sayılmaz, tüm yükü onlar çekiyor.^:messi öyle değil^ maçın sonunda annemin ağzından şu cümle çıktı:

    - sen neden cristiano ronaldo en iyi futbolcu diyorsun şu an anladım.

    ikisini hala takip ederim ve bence en iyi futbolcu hala lionel messi değil, cristiano ronaldo'dur. messi doğuştan mükemmel, müthiş zeki bir futbolcu ve türünün tek örneği fakat ronaldo azmiyle, inancıyla, karakteriyle ve messi kadar olmasa da yetenekleriyle hep daha başarılı gelmiştir bana. istatistiklerini kıyaslamayı gereksiz buluyorum çünkü ikisi de çok fazla gol atıyor ve asist yapıyor zaten, messi takım değiştirmediği için üstünlük kuruyor haliyle.

    yine de lionel messi de izlediğim en iyi ikinci futbolcudur ve çocuğum bir gün bana o soruyu sorduğunda ona messi'den de bahsedeceğim ve açıp en iyi birkaç maçını izleteceğim. kararı ona bırakırım çünkü cidden ikisini kıyaslarken aralarında çok küçük farklar görüyorum. birini övüp diğerini gömmek olmaz, ikisi de mükemmel.

mesaj gönder