• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
somers town - shane meadows
somers town, londra'ya yeni gelmiş iki çocuğun birlikte geçirdikleri yazı anlatan arkadaşlığa dair ufak bir hikaye. nothingham'dan kaçıp gelen ve gidecek bir yeri olmayan tomo yeni geldiği londra’da soyulup dayak yedikten sonra somers town'da oturan polonya'lı göçmen marek ile tanışır.

gidecek yeri olmayan tomo, marek'in evine yerleşir yerleşmesine ama marek'in babasının bundan haberi yoktur. aynı kıza aşık olan ikili günlerini hangisinin daha aşık olduğunu tartışarak geçirirler. öte yandan marek'in babasının oğlunun odasında yabancı bir çocuğun kaldığını öğrenmesi de an meselesidir.

this is england ve dead man's shoes gibi filmlerin yönetmeni shane meadows?tan hayata ve dostluğa dair keyifli, mütevazı bir film olan somers town, yönetmenin önceki filmi gibi istanbul film festivali kapsamında gösterilecek. this is england'ta da başarılı bir oyunculuk sergilemiş genç ingiliz oyuncu thomas turgoose yönetmenin bu filminde de başrolde.
  1. 2008 ingiliz yapımı film.

    yönetmenin daha önceki filmi (bkz: this is england - shane meadows) da da dikkat çeken thomas turgoose başarılı oyunculuğuyla 3 ödül birden kazanmış. sadece onun oyunculuğu için bile izlenmeye değer bir film.

    göçmenlik, zor hayat koşulları içinde yeşermeye çalışan çocuksu hayatı yine onların gözünden anlatıyor.

    tamamı 65 dakika, siyah-beyaz olan filmde hayatlarındaki en renkli günlerini yaşarken filmin son 3 dakikasında renklenmesi de ayrı bir hoşluk olmuş.

    gavin clark ve ted barnes tarafından yapılan müzikleri de çok güzel.

mesaj gönder