1. dün yolum üsküdara düşmüşken 5 dakika dolanayım diyerek giri, şöyle bir göz attığım halde bir saatten fazla kaldığım sahaf festivali.

    resmen evi anadoluda olup beyoğlundan kitap taşıyamayacaklar için teselli düşüncesiyle beyoğlu sahaf festivalinden hemen sonra yapılmış. çok sevdim.

    belirsiz bir süre kitap almayacağım sözü verdiğim için kendimi engelleyerek gittim ama açıkçası ucuz da bulmuşken dayanamadım 6 taneyle çıktım.

    çoğu sahafta tane 5 3 tane 10 tl diye bir kampanya var ki işime de yaradı açıkçası.
    5 liraya orhan pamuk, ciltli pearl buck (ana), yine ciltli yukio mişima kitapları buldum ki otobüse uça uça gittim resmen.

    çoğu sahaf, özellikle belli bri yaş üstündeki sahaflar; çok ilgili, kitabı oluğundan da ucuza satmaya meraklı, akşam geç saat olduğu halde yorgunluk yerine bir şeyler anlatmaya, konuşmaya heveslilerdi. bu şekilde güzel muhabbetlere ortak oldum.
    o kitap 15 lira ama ortada olduğu halde bugün eline alan olmadı sana 5 lira olsun diyen sahaf amca benim favorim oldu.^:canımsın!^

    kitabın dışında bir de koleksiyon ürünleri var ama pek alakam olmadığı için biraz es geçtim. yalnız nazım hikmetle yapılmış 12 günlük bir röportaj serisinin olduğu gazete serisi vardı ki bayıldım ancak fiyatını öğrenemedim. ilgilenen olursa gezgin sahaftaydı.

    organizasyonda ciddi bir ihmal vardı yalnız. hava bu dönem sağanak yağışlı. dün de çok kötüydü mesela. ve üsküdar sahili yağmurda denizle karanın birleştiği yer olarak ünlenmiştir. buna rapmen bence yeterli önlem yoktu. çadır üstten yağmurdan korusa da yağmur yağdıkça çadırın altından su giriyordu bazı sahafların yerdeki kitapları ziyan oldu.
    buna daha dikkat edilebilirdi diye düşünüyorum.

mesaj gönder