• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.86)
çürümenin kitabı - emil michel cioran
nerede tükettin ömrünü? bir hareketin hatırası, bir tutkunun işareti, bir maceranın parıltısı, güzel ve firari bir cinnet-geçmişinde bunların hiçbiri yok;hiçbir sayıklama senin ismini taşımıyor, seni hiçbir zaaf onurlandırmıyor. iz bırakmadan kayıp gittin; senin rüyan neydi peki?kökeninde aldatıcı ve yıkıma mahkum olmayan hiçbir "yeni" hayat görmedim şimdiye kadar. her insanın zaman içinde ilerleyip bunaltılı bir geviş getirmeyle kendini tecrit ettiğini, yenilenme niyetine de ümitlerinin beklenmedik yüz buruşturmasıyla karşılaşıp kendi içine düştüğünü gördüm... (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)
  1. youreads eş zamanlı kitap okumaları kapsamında okuma fırsatı bulduğum muazzam bir kitaptı. öneren drunkard seeshaven'a ne kadar teşekkür etsek az.

    kitabın her cümlesi aforizma, her cümlesi altı çizilesi. anlaması zor, sakin kafayla okunması şart. dili çok etkileyici geldi bana, konusu insan ve hayat, ama öyle bildiğimiz gibi değil. hiçlik ancak bu kadar şahane anlatılır diye düşünüyorum. sayfalar aktıkça saklanacak yer arıyor gibi hissettim, nereye kaçsam da kurtulsam bu amaçsız bedenden diye sancısını duydum. anlatmakla anlatılmayacak bir eserdi gözümde. buraya alıntı yapmaya kalksam sonunu getiremem eminim. herkesin okuması gerek, okuması ve bi dönüp kendine başka gözle bakması gerek. şiddetli tavsiye edilecekler arasındadır.

    !---- spoiler ----!

    "kökleri küçük düşürücü olmayan, sebepleri icat edilmiş olmayan, arzularla ortaya çıkmış mitoslara sahip olmayan tek bir berrak ve şeffaf hayat var mıdır?"

    " özgür olmayı deneyin.. açlıktan ölürsünüz."
    !---- spoiler ----!
    abi

mesaj gönder