1. bakış açısına göre iyi olan insandır.

    mesela şöyle düşünün, bir çocuğa bir çikolata verdiğinizde ona iyilik yapıyor gibi görünebilirsiniz ancak bir yandan da çocuğunun dişlerinin çürümesine, hatta obezite ve diyabete kadar gidebilecek bir aşamayı başlatmış olabilme ihtimaliniz de sizi kötü biri yapar.

    temiz, güvenli ve güçlü bir enerji kaynağı bulduğunuzda çevreye ve insanlığa bir katkı yapmış olmanız sizi iyi bir insan yapacakken, bunun kötüye kullanılabileceğini biliyor olmanız sizi kötü birisi yapar.

    veya birisini öldürdüğünüzde kötü bir insan olarak anılırsınız. ancak bunu yaparak belki dövdüğü ve ayrılırsan seni öldürürüm diyen eşine veya ölmeseydi tecavüz edip, öldüreceği kıza (bkz: özgecan aslan) iyilik yapmış olursunuz.

    iyi veya kötü diye bir şey yoktur. dolayısıyla iyi insan veya kötü insan da olamaz. bu sadece bizim bakış açımıza ve olayları nasıl yorumladığımıza bağlı.

    ancak gelip sence iyi insan nedir diye soracak olursanız size şunu söylerim. kendinden güçsüzü, kendinden güçlü birine karşı savunabilecek, korumaya çalışabilecek olan iyi insandır.
    paraya ihtiyacı olana para, kalacak yere ihtiyacı olana bir yatak, karnı aç olana yemek veren ve bunu çıkar gözetmeden yapabilendir iyi insan. sefillerdeki piskopostur biraz. ama yeri geldiğinde kendi çıkarını da düşünebilendir.

    karar verdim,
    siz bana iyi insan kimdir diye soracak olursanız size iyi nedir diye sorarım.

mesaj gönder