• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.76)
we need to talk about kevin - lynne ramsay
eva, kevin'a hamile kaldığı gençlik yıllarında bütün kariyer planlarını ve hedeflerini bir kenara koyarak çocuğunu dünyaya getirmeye karar verir. fakat annenin oğlu için hayatından yaptığı bu fedakarlık maalesef kevin'in çocukluk yıllarından itibaren başlayarak hayatlarını ters yönde etkilemeye başlar. kevin 15 yaşına geldiğindeyse lisedeki çete gruplarıyla takılmaya başlar ve hiç kimsenin hoş görmeyeceği olaylara karışır. eva oğlunun hatalarından dolayı derin sorumluluk ve suçluluk duyarak, nerede yanlış yaptığını sorgulamaya başlar. bu arada kevin'in ayrıldığı babası ile yeniden iletişime geçmek durumundadır... eleştirmenler tarafından tilda swinton'ın şimdiye kadarki en üstün oyunculuk performası olarak değerlendirilen filmin diğer başrollerini bugüne kadar komedi filmlerindeki performanslarıyla hatırladığımız john c. reilly ve genç oyuncu ezra miller yer alıyor. lionel shriver'ın romanından lynne ramsay ve rory kinnear tarafından uyarlanan filmin yönetmenliğini ise gene ramsay üstleniyor. ülkemizde vizyon tarihi henüz belli olmayan kevin hakkında konuşmalıyız (we need to talk about kevin), 64. cannes film festivali'nin uzun metraj yarışmalı bölümünde altın palmiye için yarışmış ve eleştirmenlerden tam not almıştı. müziklerinde radiohead grubundan johnny greenwood'un imzası olan psikolojik gerilim türündeki film ülkemizde ilk kez 2011 filmekimi'nde seyirciyle buluşmuştu. beyazperde
  1. 2012 yapımı çeşitli festivallerde toplam 26 ödül kazanmış film.

    lionel shriver’ın 2005 yılında orange ödülü alan aynı adı taşıyan romanından uyarlanmış.

    bence bir ödül de filmin (romanın) ismine verilmeliydi.

    bir çocuğu psikopat yapan doğuştan gelen bir durum mudur? genleri midir? büyüme şekli midir? aile ne kadar etkendir? sorularını didikleyen, oidipus kompleksi ni derinden irdeleyen bir başyapıt.

    anne eva rolünde zaten başarılı bir oyuncu olan tilda swinton bu filmde zirveye oturmuş.


    dikkat çekici müzikleri de radiohead grubundan johnny greenwood'un imzasını taşıyor.


    !---- spoiler ----!

    filmde gözlere yakın plan çekimleri var.

    bol bol kırmızı rengin yeraldığı sahnelerin yanında bir de sarı renk kullanılmış. kırmızı eva, sarı kevin olarak simgelenmiş. muhteşem bir açılış sahnesi olan açılış sahnesi olan ispanya'daki "la tomatina" (domates festivali) görüntüleri, kan, domates konserveleri, evin dışındaki beyaz duvardaki izler, arabanın ön camını kaplayan boya, trafik ışığı, saatin göstergesi, şarap, ann'in kevin'a fırlattığı top hepsi kırmızı ve unutulmaz sahnelerden. finalde eva’nın ütülediği kevin’in tişörtündeki sarı ve kırmızının elele tutuştuğu desen simgesel mesajın en iyi kullanıldığı sahnelerden biri.

    kevin bir sahnede niçin yaptığına:

    "bir amaç yok. asıl amaçta bu zaten" demesi de dikkat çekici.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder