1. bugün bir haber görünce düşündüm de;
    bazen - bazı insanlar sanatın bir veya birkaç dalından anlıyorsa (eğitimli olsun-olmasın, mektepli-alaylı olsun, üç beş bilgisi olsun veya duayen olsun... hiç farketmez) ukalalığını göstermekten hiç çekinmediğini düşündüğüm en önemli alan sanat sanırım.

    karşısındaki hiçbir şey bilmiyor olsa bile ona gerçekten bir şey vermek için anlatan insana can kurban. ama çoğu kişi sanattan anlamayı , anlamayanı veya az anlayanı küçümsemek-aşağılamak için, egosunu biraz daha şişirebilmek için kullanıyor.

    haber okudum demiştim; radikalde, orası da sanat online diye bir siteden almış. "sanat fuarında sakın bunları yapmayın" başlıklı.
    şöyle maddeler var, rastgele seçiyorum:

    - 6- sanatçılara "bunu bizim selma da yapıyor" ya da "bunu benim ufaklık da yapıyor" cümleleriyle yaklaşmayın. hele "bunu ben de yaparım"dan özellikle kaçının.
    - 9- fuar görevlileri ile uzun ve kişisel sohbetlerden kaçının, hayat hikayenizi başkalarına anlatın.
    -10- magazine poz verecekmiş gibi değil, saatlerce kalabalık ve gürültü içerisinde yürüyecekmiş gibi giyinip gelin. fuar çıkışı yandaki dağa tırmanacakmış edası yaratan kocaman çantalarla gezmeyin.
    18- "bu sene fuar..." diye başlayan cümleleri azaltın, özellikle fuara ilk kez geliyorsanız. "bu ülke..." diye başlayan cümlelerle birleştirip rakı masasında arka cepten çıkartın. atıp tutmak orada daha zevkli oluyor.
    vs vs.

    ben burdan "bunu bizim selma da yapıyor" diyebilecek insanların bu fuarda olmaması gerektiğine yakın bir sonuç çıkarıyorum. bilmiyorum çok mu yanlı- çok mu karamsar ve çok mu atarlı bakıyorum ancak sanatçılar "sanat herkes için" diye bağırınırken "ama bu sanat fuarı bizim gibiler için" edasıyla yazılmış yazı, aslında bundan yola çıkarak söylersem; bu tip davranış bana "sanattan anlayanın ukalalığı" olarak geliyor.
    ^:bkz: içinizi dökme defteri^

    ^:yine bir gün tavşan dağa atarlanıyor^

mesaj gönder