1. birkaç örnekle sitem etmek istiyorum bu hiçbir işe yaramaz sisteme.

    birincisi çok ünlü bir vine:

    öğretmen: good morning class!
    sınıf: good morning teacher!
    öğretmen: how are you today?
    sınıf: fine thanks and you?
    öğretmen: fine, yasin tahtayı siliver oğlum be!

    evet, bu sistemde çalışmak zorunda kalan ingilizce öğretmenimizin tezgahından geçen öğrencilerin gelecekteki hali şu videoda.

    ikincisi müzik, resim, spor gibi konuların özel yetenek istediğini bilmeyen bu aptal sistemde resim, müzik, beden eğitimi derslerinde neler çektik hepimizin malumu. sesimiz güzel değildi mesela zorla şarkı söylettiler. ben mesela çöp adam çizemezdim, hoca ise "düşün düşün, hayal et." derdi. ulan hayal ediyorum da beynimde oluşan ürünü ellerime verip de çizemiyorum ki. anlamadınız. ha beden eğitimi dersinde zorla takla atmak var bir de. ısınmadan, açma-germe olmadan. şansa yaşıyoruz ya hu!

    ünlü bir karikatürden bir örnek daha:

    hayat bilgisi dersi: ağaçları sevelim, koruyalım.
    müzik dersi: baltalar elimizde uzun ip belimizde.

    bu öğrenciden ne bekliyorsun şimdi?

    son örnek ise bizzat kendim. tepeden tırnağa her şeyiyle sözel zeka barındıran birinin web programcılığı bölümünü bitirmesi. teknik lise sayısal bölüm. fatal error yani. bu sistemde ben de kayboldum. fakat türk dili ve edebiyatı bölümünü bitirerek sanırım zararın neresinden dönsen kardır lafının güzel bir örneği oldum. ama bu sistem web programcılığı okuyan şahsıma stajda ne yaptırdı biliyor musunuz? çanak anten taktırdı. maalesef.

    son olarak emin çapa'nın ünlü tedx konuşmasını göndererek girimi bitireyim:
    Türk Hamamlarında Suyun Kaldırma Kuvveti Neden Yok?

mesaj gönder