1. olağan dışı değildir, olağan bir şeydir bu susuş. ki biz erkekler susmayı bir tutunuş hisseder, bu tutunuşa tutulur ve sessizliği tercih ederiz. sesli düşünen kadın aksine erkek içsel hareket eder. olağan durumun içinde olağan dışı bir durumsuzluk konusu olduğu zaman, yani bir kadın tarafından susturulmuş ise bu erkek, bu susmanın sessizce hiç olması ve sise dönüşümdür. erkek susması kadın erkek ilişkilerinde bir noktadır. herkesin susarak gittiği, gidenlerin arkalarında sessizlik tınıları ikiye ayrılır. ikiye ayrılan kolun kadın imdi virgül, erkek tarafı ise noktadır. susan bir kadının susuşu tufana neden, susan bir erkek ise tufan toplanışı.

    susmak başlı başına büyük bir şey ve büyüklüğünün cinsiyeti yoktur. bu yörüngesinden çıkmış hisler içindir büyüklük, aksi halde ve rutin ahvalde erkek sessizliği ve kadın da sesi temsil eder. ses için her zaman sessizlik şart ve her iki cinsin ses ehli olması durumunda iyi ve kötü, güzel ve çirkin birbirine girer. öte yandan erkeklerin susması geçen asırda daha demli, bu asırda ise göbek taşına uzanan kadın kalabalık ve dedi ile kodusu gibi olmuş.

    bize susmasını bilen erkekler gerek demişti, bir kadın bunu geçen asır söylemişti. susmak insanlığın sessiz çığlığıdır. deneyiniz, ki deneme yanılma ile yol buldu insanlık alemi.

mesaj gönder