1. bu yazının devamı olarak

    edit 7: Sigara içmeyeli 40 gün oldu, hatta biraz daha fazla. Artık saymıyorum kaç gün olduğunu. Aylık olarak sayacağım. İlk ayı bitirmiş oldum. İlk on-onbeş günlük nikotin krizleri günler geçtikçe azalmıştı. Birinci aydan sonra bu krizler neredeyse üç günde bir olmaya başladı. Sigara içme arzusu kalmadı; fakat hala arada sırada elimde bir şeylerin eksikliğini hissediyorum. İşte tam o anlarda e-sig devreye giriyor ve tabiri caizse, durumu idare ediyor. Sigara dumanına karşı bir rahatsızlık peydah oldu. Nefes alamıyormuşum gibi hissediyorum. Yemeklerden sonra ve kahve içerken gibi ritüel durumlardaki sigara ihtiyacı kayboldu.

    Kullandığım e-sig modelini değiştirdim. Hatta “upgrade” ettim diyelim. Daha az nikotin, daha bol buhar. Bir süre sonra bu işin hobi halini aldığını gördüm. Bu saatten sonra “içmek” ya da “buharlanmak” dışında yeni makine, yeni teknolojiler, daha uzun batarya ömrü, likit kalitesi, aroma karışımı vb. konularda kafa yormak halini alıyor. Bir iki kullanıcı ile tanıştım. Bu e-sig kullanıcıları arasında değişik bir bağ oluşmuş. Sanki yıllardır birbirimizi tanıyormuşuz gibi hemen sohbete girdik. ^:Yine de siz internetten tanıştığınız herkesle buluşmayın^ İnsanlar kullandıkları ürünleri değiş-tokuş ediyorlar, bilgi alış-verişi sağlanıyor. Herkes kullandığı ürünlerin özelliklerini, kişiselleştirdikleri aletlerini anlatıyor. Likitler paylaşılıyor, buharlar yarıştırılıyor. Şakalar, komiklikler…Allah Allah, dedim; n’oluya ya!?

    Buranın konusu değil; fakat insanlar bir gruba dahil olmaktan çok memnunlar. Hatta bu grup az da olsa bilgisi dahilinde olduğu bir konu ile ilgili ise daha bir bağlayıcı oluyor. Sigaradan kurtulmuş insanların hikayeleri bir tür “startup” gibi. Bu insanların kimisi büfeci, kimisi müdür, bizzat tanıştığım bir doktor da var. Amerika’daki alkol bağımlıları deneyim paylaşım platformu gibi olduk.

    Kötü değil; hatta çok iyi bile. Fakat böyle kaçar gibi, saklanarak buluşmalar, romantik heyecanlar vb. sorarsan e-sig kullanıyoruz, toplaşıp buharlanıyoruz. Ama birine anlatınca, yurtdışına beyaz kadın çıkarıyormuşuz hissi uyandırıyor.

    Sigara işi bitti mi bitmedi mi, henüz bunu söylemek için erken. Fakat yeni bir hobinin başladığı kesin. Gelişmelerle birlikte olmak üzere.

mesaj gönder