1. ayda 14 gün nöbet tutan, nöbet sonrası günlerde en erken 9da çıkan çalışanın tahammülsüzlüğünü egoyla karıştırmamak lazım. egosu var demen için bir iş dışında gör, değerlendir. yoksa bu tahammülsüzlüğü 2 saat sıra bekledikten sonra 13 saatir ameliyatta olan doktora geç geldiği için sen de yapıyorsun. o dışarda özel muayenehanesinde yüzü gülen doktor cebine para girdiği için değil, mesleği tadıyla yapabildiği için gülüyor.

    klinik yıllarında bir tıp öğrencisi olarak bir çok bölümde gözlem yapıyorum ve açıkça söyleyebilirim ki hasta-hekim ilişkisinin en sorunlu ve şiddetli olduğu alanlar kesinlikle acil ve cerrahi alanlardır. ilişkinin kısmen düzenli olduğu yerlerde, hastaların memnun ayrıldığı branşlardaki çalışanlar da aynı fakülte mezunu. e peki neden onlar bu gibi sıkıntılar yaşamazken cerrahi ve acil branşları sıkıntı yaşıyor. evet doğru bildiniz, egosu yüksek olanlar cerrahi seçtiği için, cerrahi bölümlerde insan dışı çalışma koşulları olduğundan değil.

    bu yazıdan hekimlerin yaptığı her davranışı meşru bulduğum çıkarılmasın. tahammül karşılıklı olursa bir yerlere geliriz. aynı tahammülsüzlüğü tek bilgisi tarifelerin kampanyaları olan gsm operatörü çalışanı da gösteriyor gün sonunda.

mesaj gönder