• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.67)
itiraflarım - lev nikolayeviç tolstoy
kötüyü değil, kütülüğü yok etmeli. iyi insanlar ancak böyle çoğalır. tutuşturan elle değil, kıvılcımla mücadele etmeli. iyilik istiyorsak eğer dünyada, ateşi kıvılcımken söndürmeli.
(tanıtım bülteninden)
  1. tolstoy'un 50li yaşlarında yazdığı kitabı itiraflarım, gençlik yıllarından o yaşlara kadar hayata ve inanca bakışını anlattığı kitaptır.
    ilk başlarda inançtan ve dinden çok uzak durmuş, akılla hayatın anlamını bulabileceğini düşünmüştür. bu uğurda sürekli araştırmalar yaptığını yazmaktadır ve bazı filozofların hayatın anlamıyla ilgili görüşlerine de yer vermiştir kitabında. fakat en sonunda akılla ulaştığı tek sonuç 'hiçlik' olmuştur. intihar etmesi gerektiğini düşünmekte ve edemediği için kendisini hayatta tutan başka bir güç olduğuna inanmaktadır. kitabın son kısımlarında ise hristiyanlıkla ilgili incelemelerini ve inancın yanlış ve doğrularını bulmaya çalıştığını anlatmaktadır.
    tolstoy'un hayatın anlamını sorgulama biçimi ve vardığı sonuçlar ne kadar doğru tartışılabilir tabi ki fakat okunmaya değer olduğu bir gerçek.

mesaj gönder