1. Tanrının varlığı yada yokluğu açıkçası beni ilgilendirmiyor. iyiliği ödül almak için değil yardımsever olduğum için yapıyorum. görünmeyen ama var olduğu iddia edilen bir güçten korkmak ve beni cezalandırmasın diye iyilik yapmak, çıkar için arkadaşını kullanmak gibi geliyor.

    kuran-ı kerimin türkçe mealini ( farklı kaynaklardan ) birçok defa okudum. ancak mantık içermeyen ve çelişkili birçok ayetlerle karşılaştım ve ondan sonra inancım azalmakla kalmadı tamamen bitti.

    bu duruma gelmek öyle ha deyince olmadı. defalarca reddettim ''bu kadar insan yanılıyor olamaz'' dedim. ancak şüphe kafamdan hiç gitmedi. bence eğer varsa bile şüphe ile inanmak tanrıyı reddetmekten farksızdır.

    bazılarımız için inanmaya devam etmek sadece şüphede oldukları için veya bir umut ''bu hayatta istediğim gibi yaşayamadım belki öbür tarafta istediğim gibi yaşarım'' demek. tabi inanmak veya inanmamak kimseyi kötü yapmaz, sizin ahlakınız, kişiliğiniz ve nasıl davrandığınız sizi belirler.

    ve son olarak evrimi en azından reddedenler için söylüyorum. bu video size birçok gerçeği gösterebilir. tabi evrimin bir gerçek olması tanrının olmadığı anlamına gelmez orası da ayrı bir durum.

mesaj gönder