• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
efsun - şebnem pişkin
bu, iyilerle kötülerin savaşı. aslında insan bu savaşı kazanması için gerekli olan ilahi bilgiye doğuştan sahip. ama insan unutur. insan kelimesi üns ve nisyan kelimelerinden türemiştir. yani, unutan ve hatırlayan.her insan unutmuş olarak doğar, ölene dek de unuttuklarını hatırlamaya çalışır.işte bu kitap size unuttuklarınızı hatırlatacak!ebced...dualara gizlenmiş sihirli kelimeler, harfler...başka âlemlere seyahat...ve efsun!top ve tüfekle yapılan savaşların dönemi çoktan bitti. şimdi çok daha tehlikeli, çok daha acımasız bir savaş sürüyor:mistik güçlerin savaşı! isimlerin ve büyülü kelimelerin savaşı bu! "ol!" ve "öl!" emrinin savaşı!harflere hayat üflendi, harfler yazıya dönüştü ve kader yazıldı. harfler öldü, yazı silindi ve kader değişti. ama yollar çember şeklindeydi; insan başlangıçta neyse yine o'na dönecekti. çünkü akıl âleminde başlangıç ve ayrımdan başka hiçbir şey yoktu.şebnem pişkin'in "efsun"lu kaleminden...(tanıtım bülteninden) (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)
  1. Efsun, konusu itibari ile ilginç bir kitap. Hatta okuduğumu öğrenen bir arkadaşım sordu. Türü ne diye? Açıkçası tam söyleyemedim. Daha önceki yorumlarımda da olduğu gibi yine “Fantastîk-i Kurgu” dedim. Eğer bunu kabul etmezsen helal kurgu diye kabul et dedim. Gerçekten öyle. Zira yazar tasavvufun ışığında, islami öğelerin ve kuralların sınırında önümüze bambaşka kapılar açıyor. Her zaman söylediğim gibi bahsedilen kavramlara yabancı olmam, okurken beniz zorluyor. Ancak diğer açıdan bakıldığında da yazar ciddi bir boşluğu, başarı ile doldurmuş görünüyor.

    Kahramanımız, muhterem bir zat olan babasının ölümünün ardından, onun peşinden gitmek için her yerde bulunmayan bir ilmi öğrenmeye çalışır. Niyeti iki dünya arasında geçişler yaparak insanlara yardımcı olabilmektir. İşte bu amaçla bir efsun hazırlar ve bunu uygulamaya koyar. Fakat tahmin edersiniz ki işler pek umduğu gibi gitmeyecektir.
    vega

mesaj gönder