• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.19)
who am i - kein system ist sicher - baran bo odar
genç bir bilgisayar dehası olan benjamin, sadece almanya’da değil dünya çapında tanınan biri olmak istemektedir. yer altı bir hacker grubu, benjamin’i aralarına katılmaya çağırınca, bu tehlikeli teklifi kabul eder... yönetmenliğini baran bo odar’ın üstlendiği filmin senaryosu da yönetmen bo odar ile birlikte jantje friese’ın imzası var. siber suç geriliminin başrolünde tom schilling yer alırken, elyas m'barek, wotan wilke möhringi hannah herzsprung ve trine dyrholm isimleri eşlik ediyor.
  1. hacker temalı yapımların içinde çok net bir şekilde zirveye oynayan alman yapımı film. yakın dönemden mr. robot da bu grupta değerlendirilebilir, ancak mr. robot'tan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. (gerçi birisi dizi, diğeri sinema filmi ama kıyas yapılabilir yine de bence.)
    içindeki komedi dozu da gayet yerinde, ters köşesi de filmi kült statüsüne ulaştırabilir ilerleyen zamanlarda.

    !---- spoiler ----!
    filmdeki mizah da gayet dozajındaydı. özellikle de haberlerde "bunlar tehlikeli bir grup mu yoksa sadece yeni yetme ergen topluluğu mu?" diye sorarak haberi bitiren muhabirin ardından markette yaşanan sahne bunun cevabını net olarak veriyordu. :)
    !---- spoiler ----!

    ayrıca filmi ikinci defa izlediğimde bazı ekstra ipuçlarını yakalayınca filmin gözümde değeri daha bir yükseldi.

    !---- spoiler ----!

    araba anahtarının durduk yere bizim elemandan çıkması, odadaki fight club posteri falan zaten çok bariz detaylar. ancak haber bültenlerinde de sürekli clay hacker grubundan bahsedilirken arkada dörtlü bir grup fotoğrafı yerine palyaço maskeli tek bir kişinin fotoğrafı bulunuyor. bu gibi çok ince detaylar var.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder