1. bu başlıkta günümüz yüksek lisans programlarının bir yönüne değinmek istiyorum: bütünleşik öğrenciler.

    yüksek lisans için 10 kişilik kontenjan açıldı. vay be dedim 100 kişilik lisans eğitiminden sonra 10 kişilik sınıf harika olacak! sönem başlayınca sınıfa girdim ki tam tamına 35 kişi var. nerden geliyor bu 25 kişi???

    bu 25 arkadaş "bütünleşik yüksek lisans" yapıyormuş. yani lisans eğitimi bitmeden yüksek lisansa da başlıyor. ve sanırım lisansın 3. sınıfında başlayabiliyorlar.

    diğer bölümlerde durum nasıldır bilemem ancak kendi alanımda; ilk 2 yıl teorik, son 2 yıol pratiktir. meslek ağırlıklı olarak son yıl öğrenilir. bunu görmeden yüksek lisans nasıl olur?

    güzel eğitimler ülkesi olsak okulu-eğitimi erken bitirmek, bizden de 30 yaşında profesörler çıkarmak için "teoride" güzel bir uygulama; ama güzel eğitimler ülkesi olsak.... böyle mesleğin daha temelini öğrenmeden "uzman" sıfatını almak var. hangi uzman??

    öğrenciler açısından da bakarsam, onların bu programda bir hatası olduğunu sanmıyorum, önlerine bir fırsat çıkmış, onlar da şartları sağlamış ki bunu değerlendirmek istiyorlar. sonuna kadar haklılar. ama sistem çok yanlış.

mesaj gönder