• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
el club - pablo larrain
şili'de bir sahil kasabasında aynı evi paylaşan bir grup rahibin hayatını konu edinen filmde rahiplerin işledikleri suçlar yüzünden kilise’den uzaklaştırılmaları ve günahlarıyla yüzleşmeleri, karanlık ve gerilimli bir atmosferde anlatılıyor.
  1. berlinale 2015'te yönetmenine gümüş ayı ödülünü kazandırmış film.

    filmde eş cinsellik ve çocuk istismarı teması ağır basıyor. öyle ki işledikleri bu suçlar sebebiyle kiliseden uzaklaştırılan ve olayların açığa çıkmaması için uzak bir sahil kasabasında, giderleri yine kilise tarafından karşılanan bir eve yerleştirilen 4-5 katolik rahibin hikayesini izliyoruz.

    filmin öyküsü başlangıçta gayet sakince ilerleyip rahiplerin sokakta buldukları bir köpeği eğitmeleri ve kasabada yapılan yarışlara katılmaları ekseninde dönüyor. fakat hep bu sakinlikle devam etmiyor.

    !---- spoiler ----!

    bir rahibenin kontrol ettiği evde rahiplerin daha fazla günah işlememeleri için bir takım kurallar var. örneğin düzenli dua etme, kumardan uzak durma ya da banyoda uzun süre geçirmeme gibi.

    rahiplerin sandokan'dan kurtulmak için evdeki ve kasabadaki yarışçı köpekleri öldürüp olayı sandokan'ın üzerine atmaları ve sandokan'ın kasabalı köpek sahiplerince linç edilme sahnesi bir bütün olarak en etkileyici ve yıkıcı sahnedir bana göre.

    daha sonra evin kapatılmamasını isteyen rahiplerin sandokan'ı eve alıp ona bakmaya razı olmalarıysa oldukça ilginç.

    ayrıca bütün bunların dışında sandokan'ın bir kadınla cinsel ilişkiye girmesi fakat kadından tamamen başka bir şey istemesi çok cesur ve rahatsız edici bir sahne.

    !---- spoiler ----!

    son olarak film katolik kilisesine ağır eleştiriler yöneltmesi dışında oldukça etkileyici bir film. oscar'a adaylığı da bir ara konuşuldu fakat olmadı.

    filmin şu an vizyonda olması gerek. haftanın izlenmesi gereken filmidir bana göre.

mesaj gönder