1. bir öneri de benden gelsin, tespit de denilebilir. youreads kurulalı yaklaşık 1 yıl oldu kitap-film-dizi müzik-felsefe kanalları ciddi anlamda el üstünde tutuldu hep önplandaydı. gerçekten de en büyük sözlükler de dahil hiçbir sitede bu kadar zamanda bu kadar kitap ve film yorum akışı sağlamadı, bunu başardık evet, kendim de dahil herkesi tebrik ederim.

    ancak bir şeyi atladık gibi geliyor bana; burası aynı zamanda bir sözlük sitesi, yani kavramlar ve tanımlar açısından da bir kaynak olabilmeliydi. tematik çalışan yazarlarımız çıkmadı ya da teşvik edilmedi de diyebiliriz. çok basit başlıklarda basit tanımlar ve bilgi arayışında olanlara minik minik bilgiler verme konusunda geri kaldık bence. mesela birisi çıkıp bütün meyvelerin başlıklarını açıp ph değerlerini yazabilirdi. ya da bilim kanalı tanımlarla coşabilirdi.

    elbette tanım sayısı ufak sözlüklere göre yine iyi durumda ama youreads özellikle edebiyat ve sinema alanında duygudurum ve yorum paylaşılan bir mecra, alanında zirveye oynuyor. bence hep birlikte biraz da tanım kasmalıydık ki insana dair her alanda bir kaynak site, bilgi ve kültür ağı haline gelebilelim. umarım bu konuda yapıcı öneriler ve eylemlerle açığımız kapanır.

    ek: birkaç mesaj geldi konuştuk ama buradan da yazayım. herkes kendi alanında bilgi sağlayabilir siteye. en önemli konu bence bunu paylaşmaya "gerek yok" diye düşünmemektir. gerek yok diye bir şey yok bence tez-antitez-sentez diye düşünelim. bir fikir ya da bilgi olmazsa karşıtı da olmaz, karşıtı olmazsa sentezi de olmaz, sentez olmazsa yeni bir tez üretemeyiz. dolayısıyla bilginin gerekli gereksizi, "zaten herkes biliyordur"u diye bir şey olmaz bilgi bilgidir, herkesin farklı yorumu gelebilir yorumlar farklı bilgilerin ortaya çıkmasına sebep olabilir diye düşünüyorum.
    abi

mesaj gönder