1. herhangi bir kasıtlı sebebi olmasa dahi çok yakınımda bir alevi olmadı hiç. varsa da eminim ben bilmiyordum. zira kısa bir süre öncesine kadar şimdilerde olduğu gibi bir ayrım ve bölücülük söz konusu olmuyordu. olsa bile bu kadar büyük hasarlar yaratmıyordu. artık aleviler de haklı olarak ben aleviyim bir problemin mi var? diye ortaya çıkmak durumunda kalıyorlar sanırım. (ya da bu koca paragrafta anlattıklarım bana öyle geliyor yalnızca?)

    neyse. asıl söylemek istediğim şey insanlara, iyi şeyler söylenecek olsa bile, şunlar böyledir, bunlar şöyledir diye ayrımlar yapılmasından hiç hoşlanmam ama gördüğüm alevilerin hepsi eğitime çok önem veriyorlar, bilgi birikimleri çok yüksek, ayrıca kültürel, entelektüel olarak kendilerini ve çocuklarını iyi yetiştirmeye büyük gayret gösteriyorlar. alevi bir abla kardeşle yalnızca birkaç saat sohbetin sonunda öyle çok şey öğrendim ki. daha sonra bu durum bende farkındalık yarattı ve tanıdığım tüm alevilerin böyle birikimli olduğunu keşfettim. çok beğendiğim bir durum olmasına karşın, acaba yalnızca bir tesadüf müdür yoksa dediğim gibiyse de özel bir sebebi var mıdır merak etmiyor değilim.

    yalnız ne kadar üzücü ki, nasıl bir ülkede yaşıyorsak, zaten olması gereken bir şeyi yapıyorlar diye "hayırdır inşallah" diye meraklanıyor insan..

mesaj gönder