1. benim de bazı tavsiyelerim/isteklerim olacaktı.

    1. üye alımının durdurulması yüzünden site biraz durağan hale geliyor gibi görünüyor bana. ama aynı zamanda kaliteyi korumak başlıca hedefimiz. hem kontrollü üye almak, hem de kaliteyi korumak için güzel bir sistem var: referans sistemi. böylece şu anki üye kitlesinin kaliteli olduğunu varsayarak onların da siteye kaliteli üyeler çekmesi sağlanabilir.r10.net gibi sitelerde kullanılıyor bu sistem. böylece her üye 1/2/5/10 kişiyi siteye davet edebilir. her önüne gelen troll, kötü niyetli insan da böylece elini kolunu sallayarak girmemiş olur. uygulanabilirliği nedir, mantıklı mıdır bilmiyorum. sadece öneri.

    2. mod akışında silinen yorumları orada göstermek şeffaflık adına daha güzel bir adım olabilir. zira "x numaralı yorum ilgili üyenin çöp kutusuna taşındı." e iyi de o yorum neydi? hakaret/küfür/kanunlara aykırı öğeler içeren yorumlar hariç (töbe de'nin uyarısı üzerine buraya dikkat çekmek istiyorum) yönetim tarafından silinen yorumu görebilmeliyiz diye düşünüyorum. mesela kural 2, yazım hataları (?) gibi şeyler gerçekten silinecek kadar kötü müymüş anlarız böylece.

    3. kategorilere ne konularda başlık açılabileceğiyle ilgili ayrıntılı bir yönerge olması çok hoş olur. geçenlerde e vitamini başlığını nereye açacağını bilemeyip yiyecek/içecek kategorisine açmıştım. sonradan saçma geldi ve moderasyona mesaj atıp hatamı düzeltmelerini rica ettim. kırmadılar sağolsunlar. mesela filozoflara ait başlıkları kişi/topluluk kısmına açmıyoruz. felsefe kısmına açıyoruz. bu böyle gelip giden bir gelenek sanırım burada. veya o kişinin felsefesini açıkladığı için öyle. ama yine de öyle olduğuna dair bir yönerge gerek gibi.

    4. ilk yorumu girme şartı olmadan sisteme kitap/müzik/dizi ekleyebilmek. (bu sanırım yapılıyor ama sadece moderasyon yapabiliyor bunu)

    5. lütfen boş alanları doldurun uyarısı alınca yazılan tüm içeriğin kaybolmaması. önceki sayfaya dönünce 5 paragraf yazıyı kaybettiğimi bilirim...

    6. aynı isimde farklı kategorilerde başlık açılabilmeli. bir başlık aynı anda 5-6 kategoriye bile dahil olabilir. mesela antalya diye bir üye olsun. bu antalya adlı üyeye youreads kategorisinde başlık açmak istiyoruz ama o başlık daha önce şehir olan antalya için açılmış. e tabi o zaman da o başlığa bir şeyler yazıyoruz. öyle olunca da 5 yıl sonra başlığı açıp antalya şehri hakkında bilgi almak isteyen üye, antalya adlı kullanıcıyla ilgili yorumları okuyor. veya antalya adlı kullanıcı hakkında bilgi edinmek isteyen antalya şehri hakkında yorumları okuyor. bu bir sorun.

    bakın mesela şu anda flört başlığı var yan tarafta. kişi/topluluk olarak açılmış. yorumlar biriktikçe kişi/topluluk olmayan flört hakkında yorumlar artacak. başlığın başındaki kategori ikonu anlamını kaybedecek. hatta saçma bir hal bile alabilir.

    bunun yerine 4 5 ayrı farklı kategoride flört başlığı olsa (vikipedideki kavram ayrımı sayfaları gibi) hangi flört'ü istiyorsak ona yorum girsek. mükemmel olur.

mesaj gönder