1. zenginlik bir suç değildir.

    tanrının lütfu yahut kirli bir gözlük camı da değildir. eğer böyle düşünülürse atıyorum miras olarak gelen parayı çöpe atıp dürüst bir şekilde üreterek, hak ettiğini düşündüğün paranın peşine düşmelisin. oysa miras olarak gelen zenginliği dürüst bir şekilde kullanamaz mısın? zaten zengin denilecek kadar bir paranız varsa ve bu sizden sonraki nesle kalıyorsa onu hak ederek kazanmışsınızdır. çünkü paranın adaleti vardır dostlar. asla budalaların elinde değerine değer katmaz ve asla budalaların zenginliği uzun sürmez, çünkü yeni budalalar eline alır o serveti. o halde neden bunu kirli bir gözlük camı gibi düşünelim hak edilerek zengin olunamaz mı?

    aslına bakılırsa rönesans ve reform hareketlerinin oluşmasının temelinde de zenginlik vardır amerika'dan getirilen veya gasp edilen altınların bir sonucu olarak refah dönemi onun sonucu olarak bilim ve sanata yöneliş, geçim derdinin önüne geçmiştir.

    ama avrupanın yoz çağına yakın bir ülkede yaşıyoruz bizim reformumuzu gerçekleştirecek olan insanlar, paraya lanet okuyanlar zenginliğe suç olarak bakanlar olmayacak. çünkü bu insanların gözleri kördür, kendilerini nefrete odaklarından dolayı asıl gerçeği kaçırırlar. bak anlatıyorum yaaa abi biz türkler çok duygusalız çok fanatiğiz diyip en büyük fanatizmi yaşayan dostum.

    ülke bok yoluna gidiyor evet haklısın ama neden?

    nedenini sen de biliyorsun, üreten insan para kazanmıyor kodumun yerinde. çünkü paraya hükmedenler yasal yağmacılar olmuş durumda. devlet bir toplum sözleşmesi değil artık. senin gibi hakkıyla para kazanan insanların devleti değil. devlet onu yönetmekle görevlendirdiğimiz yasal yağmacıların eline geçmiş. öyle ki bu yağmacılar her gün insanları soymak için onların savunucusu olan yasaların yerine savunma mekanizmalarını yok edecek yeni yasalar üretiyorlar.

    sonra ne oluyor biliyor musun?

    bu furya devam ediyor bu yağmacılar gidiyor bunlar gibi yeni yağmacılar geliyor tıpkı eski yağmacılar gibi onların elindeki serveti alıyorlar.

    sonra ne oluyor?

    yarışı üretmekte en yetenekli olan değil, gaddarlıkta en acımasız olan kazanıyor.

    olaylar gelişiyor tabi..

    ülke üreten insana değil gaddar insana saygı duyuyor artık. çünkü gaddar insan yükselebiliyor canına yandığımın yerinde.

    dur bitmedi sonra bak ne oluyor abi?

    bilim sanat olmuyor abi. filozof çıkmıyor abi. güzelim heykele ucube diyor baş olanlar abi.

    bak peki sonra ne olacak biliyor musun?

    gün gelecek sen de yükseleceksin. ''zenginleri öldürücez hazır olun!'' diyip sen de yükseleceksin. senin de o yasal yağmacılardan farkın olmayacak. çünkü sen de gaddarlıktan ve nefretten yamalanarak yükseleceksin.

    üzücü değil mi?

mesaj gönder