• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.13)
fried green tomatoes - jon avnet
evliliği yolunda gitmeyen ve orta yaş bunalımına giren evelyn couch, bir bakımevinde tesadüfen tanıştığı ninny ile arkadaş olur. onu her ziyaret edişinde, ninny gençliğinde tanık olduğu bir dostluğun öyküsünü anlatır: 1920'ler amerika'sında, siyah-beyaz çatışmasının en yoğun olarak yaşandığı günlerde, birçok zorluğa göğüs geren idgie ve ruth'un dostluğunun... bu iki kadının öyküsünden ilham alan evelyn, ninny'nin de yardımıyla kendi sorunlarının üstesinden gelmeyi başaracak ve hayata yeniden tutunacaktır.
  1. bu sene bu film hakkında sunum yapacaktık, ondan dolayı izledim ve iyi ki izlemişim, biraz kararsızdım seçmesemiydim diye ama izledikten sonra iyi ki seçmişim dedim. üstte zaten anlatılmış konu. idgie ile ruth'un arkadaştan daha öte ilişkisi filmde pek belli olmasa da kitapta daha bir belliymiş, yani öyle duydum. burada arkadaşlıktan öte bir durum sözkonusu. idgie'nin her zaman aykırı bir 'kadın' olması, ruth'un ise tam tersi durumunu karşılaştırmak mümkün. ruth'un ve evelyn'in filmdeki değişimlerini çok rahat bir biçimde fark edebiliyoruz. bu değişimin sonucunda bu arkadaşlar 'feminist' oluyorlar ama şimdiki gibi "erkek düşmanı" veya kendilerini her zaman "ezilen" tarafa koyan feministler gibi değil, feministliğin gerçek amacına ve fikrine uygun. siyah kesime yapılan ırkçılığı (kölelik) da film içinde gözlemleyebilirsiniz.
    bununla beraber bazı filmleri içinize sokmak istersiniz ya (veya sadece bende böyle olmuş da olabilir ^^), hah işte bu öyle bir film.
    unutmadan "whistle stop cafe"

    daha fazla detay isterseniz http://m.yollayap.com/ba3s/14549447910.docx belgesine bakabilirsiniz. merak etmeyin, yapmış olduğum incelemeyi internete yükledim sadece, virüs değil.

mesaj gönder