1. arkadaşım 15milyonluk şehirde metroda seninle yanyana denk gelme tesadüfüne özne olduysak bacaklarımızı birbirine (daha doğrusu sen bacağını benim bacağıma) yapıştırarak bunu "kutlamak" zorunda mıyız?

    ben çok terbiyesizlik yapmadan kibarca ve kısık bir sesle bacağınızı toplar mısınız lütfen diyorum. adam olan düzeltiyor özür dilerim farketmedim falan diyor. helal kardeşim diyorum.
    edepsiz bir iki kişiyle denk geldim onlar için de ayaktaki bir erkeğe, bu sefer birçok kişinin de duyabileceği ses tonuyla "isterseniz siz böyle oturun ben beyefendinin bacaklarından rahatsız oldum da" diyorum.

    dediğim gibi çok terbiyesizliğe kaçmadan ama rica, ama iğneleme/ifşa olarak dile getiriyorum bunu.

    geçen sene sosyal medyada kadınlar "bacaklarını topla" kampanyası(!) başlattı. facebook twitter ve birçok bu tip platformdan rahatsızlık dile getirerek erkeklerin bacakları toplamasını söyledi.

    yok kardeşim ben bu protesto yönteme karşıydım ve karşıyım. eğer yanında bacağını sana yapıştırmış adama sesini çıkaramıyorsan facebookta bir iletide bağırmanın ne anlamı var? o zaman bu da bir klavye delikanlılığı olmuyor mu?

    sesinizi çıkarın. rahatsızlıksa dile getirin, tacizse ifşa edin, bağırın çağırın gerekirse. ama sesinizi çıkarın.
    hiçbirşey yapamıyorsanız mor iğne günlerine dönelim, bir iğne çıkarıp adamın bacağına batırıverin. ama tepki verin.

    *
    (bkz: mor iğne)

mesaj gönder