1. 28 şubat ekşi sözlük direnişi sonucunda bitme süreci hızlanabilir. bugün ekşi sözlük'ün ana itici gücü yazılı tarih olması değil, yeni yazılan entrylerdir, güncel olaylar, haberler, maçlara yazılan yorumlardır debe'dir. bunları 'yazılı tarih' barındıran bir yere yazmanın yazarlar için özel bir anlamı var mı? yok! fenerbahçe başlığına entry yazan adam 'vay be lefter'e zamanında güzellemeler yapılmış siteye yazıyorum' diyor mu? demiyor. dememeyi bırak, sikinde değil.

    ekşi sözlük son 4 yıldır ne yapıyorsa yazarların beklentilerine göre yanlış yapıyor. ucuz bir tüccar kafasıyla yönetildiği artık tartışmaya bile açık değil. daha fazla hit alma, daha fazla reklam geliri için ipini koparan yazar yapılıyor, moderatörler kaçırılıyor, istatistikler kaldırılıyor, ulan hatta uzun entry okurken site az hit alıyor diye 'devamını okuyayum amua' diye buton koymuşlar amk. satır aralarını 2 yapmışlar. bunu ticari olarak da anlamadım ama eminim ki 0.00005 kuruş kazandıran bi işe yarıyordur. zaten sık girip yazmıyordum (1000 entry sık değilse) ama artık okuyamıyorum da.

    hala devam eden tek başarısı hunharca eleştirileri basıtrmaya çalışacak kadar kendilerini kaybetmemiş olmaları. evet bir dönemi değiştirmiş bir efsanedir, yeri her zaman ayrı kalacaktır ama 5 yıl önce iyiydi diye galatasaray başlığına 'su veren itfaiyenin hortumunu sikiyim' yazıp dünün en beğenilen entrylerine ekşi'de girmenin de bir anlamı kalmamış, dolayısıyla sürekliliğinin de anlamlı bir sebebi kalmamıştır.

    mesela benim bu sözlüğe youreads gibi saçma bir ada rağmen devam etmemin tek bir sebebi olacak, buraya girdiğimde okuyacak güzel 3-4 yorum bulmam. eğer ekşi'den 50 kişi buraya gelip de ara ara yorum yazarlarsa bu süreklilik artarak devam edecektir. eski bir konuyu merak ettiğinde yine ekşi'ye girip okursun, yenisini oraya yazmanın bir anlamı yok, düzenli girip girmemek de 50-100 yazara bakar en fazla.
    cre

mesaj gönder