• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
inside no. 9
"inside no. 9" adlı dizi, 2014 ingiltere yapımıdır. kara komedi türündeki dizinin yönetmeni david kerr; senaristleri ise steve pemberton ve reece shearsmith’tir. dizi birbirinden bağımsız bölümlerden oluşur ve olayların gerçekleştiği yer 9 numarasıyla ilişkilidir.
  1. bu ingiliz kara komedi serisi bazen daha karaya bazen de daha komediye kayan ama her zaman zekice twistler bulunduran 12 bağımsız bölümden oluşuyor. hatta bölümler bazen o kadar farklı oluyor ki aynı kişilerin elinden çıktığına şaşırıyorsunuz. o yüzden bir iki bölüm izleyerek karar vermeyin.

    şu ana kadarki favori bölümlerim:

    2x2 - the 12 days of christine :bu gerçekten zekice yazılmış sonuyla duygusallaştıran bir bölümdü. christine adlı bir kadının 12 özel gününü anlatıyor. yılbaşı, doğumgünü vs. bu arada kadının aşık oluşuna, ayrılışına, anne oluşuna kısacası hayatına tanıklık ediyoruz. bir yandan da ters giden bir şeyleri sezmeye çalışıyoruz.

    1x3 - tom & gerri: bu bölüm harika bir kara mizah örneği. spoiler olmaması için hiç bir şey yazmıyorum..

    2x4 - cold comfort: bu bölümde özel olan bölüm boyunca sabit kameralardan olayı takip etmemiz. senaryo da bu durumu kotarmak için fazlasıyla iyi.

    1x2 - a quiet night in bu deneysel bir bölümdü yine. nerdeyse hiç konuşma olmadan geçti. iki beceriksiz hırsızın bir evden tablo çalmaya kalkışmasını anlatıyor ve dizinin en komik bölümü olabilir.

mesaj gönder