• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.88)
kara bela - burak aksak
orta yaşa gelmiş, ama hayatı boyunca kuralların hiç dışına çıkmamış bir adam olan kudret'in (cengiz bozkurt) hayatı, bir arkadaşı yüzünden karıştığı soygun vakası ve sonrasında aralarına katılan yeni arkadaşlarıyla bir anda değişir, kendini emektar toros'uyla birlikte gaziantep'e doğru giderken bulur. yol boyunca kudret ve arkadaşlarının başlarına hem tehlikeli, hem de komik birçok olay gelecektir.
kara bela filmi en iyi komedi filmleri listesinde yer almaktadır.
  1. 15 eylül 2016'da çıkacak olarak kalmış aklımda. filmi bugün izleme fırsatım oldu.
    (bkz: burak aksak) 'ın işleri, herkesin bildiği üzre absürd mizahın en sağlam, donanımlı örneklerinden biridir. türkiye'nin son dönem mizah anlayışına pek çok katkı sağlamıştır bu herifin işleri.

    öncelikle beklentiyi yüksek tuttuğumu ve bu filmin bunu karşılayamadığını söyleyebilirim.. (bkz: baatin) işi ''pıçaklarım''lı komikliklere gidilmiş. bir kaç sahnede ''leyla ile mecnun''a atıfta bulunulmuş.. kurgusunun da çok iyi olduğunu söyleyemeyiz. bir rüya uğruna yolla düşmüş bir adamın başına gelen olayları işliyor. bremen mızıkacıları misali katlanarak büyüyen karakterleriyle birlikte felaketler silsilesi başlarından eksik olmuyor.
    ama tabii ki şöyle de bir durum var: bu filmde hiç tanınmamış yahut az tanınmış oyuncuları izleseydik berbat bir iş olduğunu tereddütsüz söyleyebilirdik.
    fakat (bkz: leyla ile mecnun) 'dan, (bkz: kardeş payı) 'ndan pek izlememiş de olsam (bkz: ulan istanbul) 'dan yüzlerine aşina olduğumuz (bkz: cengiz bozkurt) , (bkz: seda bakan) , (bkz: erkan kolçak köstendil) ve (bkz: cihan ercan) 'ı izlediğimiz zaman ''sanki çok sevilen bir dostu, yakın bir akrabayı görmüşçesine mutlu oluyoruz.''

    bu bağlamda film her ne kadar komik olmasa da, eski bir dostu görmenin mutluluğuyle tebessüm ettiriyor.
    ozeus

mesaj gönder